Novo doba pod povećalom

Novo doba pod povećalom

Alen Matušek

Je li Isus bio vegetarijanac; Tko je želio uvesti jogu u hrvatske škole; Stidi li se Europa kršćanstva; Zašto je roman Da Vincijev kod »zapalio« knjižare i čitateljstvo?

Alen Matušek, prosvjetni djelatnik i novinar, po struci muzikolog, pristupa problematici Novoga doba (New Agea) iz perspektive prosvjetnoga djelatnika koji je u vlastitoj struci i praksi osjetio pritisak novodopskih strujanja na školski sustav te njihov pokušaj infiltracije u odgojne ustanove u Hrvatskoj. Pod Matušekovo autorsko povećalo odabrani su, analizirani i kritički polemizirani na popularan, jednostavan i argumentiran način pokreti poput Swamijijeva sustava »Joga u svakodnevnom životu«, Komajine ponude seksualnoga odgoja ili Moonova poziva na skrb za obitelj. Iz brojnih navedenih svjedočanstava obraćenika na kršćanstvo koji su se u traganju za životnim istinama i za smislom susreli s raznim oblicima duhovnosti New Agea saznajte: kako su postali promicatelji novodopske duhovnosti, kako su prevladali New Age, čime ih je privukao Krist te mogu li kršćani naučiti nešto korisno od newageovaca. Je li Isus bio vegetarijanac; Tko je želio uvesti jogu u hrvatske škole; Stidi li se Europa kršćanstva; Zašto je roman Da Vincijev kod »zapalio« knjižare i čitateljstvo - samo su neki od naslova poglavlja koji ovu knjigu čine vrijednim orijentirom u zauzimanju stava s obzirom na pitanja o kojima se puno govori, a premalo zna.

Naslovnica
Mirjana Kos
Dimenzije
20 x 13 cm
Broj strana
255
Nakladnik
Glas koncila, Zagreb, 2006.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
9-53-241063-5

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Filozofija u tragičnom razdoblju Grka

Filozofija u tragičnom razdoblju Grka

Nietzsche
Friedrich Nietzsche
Grafos, 1985.
Srpski. Latinica. Broširano.
9,997,99
Uspomene o Sokratu

Uspomene o Sokratu

Ksenofont
Ksenofont

Na Platonovu "Obranu Sokratovu" odgovorio je Polikrat "Optužbom Sokratovom". Ksenofontove "Uspomene" su odgovor na Polikratov napad - obrana Obrane Sokratove.

BIGZ, 1980.
Srpski. Latinica. Broširano.
9,348,41
Fedar

Fedar

Platon
Platon

Fototipsko izdanje.

Misao, 2011.
Srpski. Latinica. Broširano.
6,994,89
Mala knjiga stoicizma

Mala knjiga stoicizma

St. George Stock

U ranijih grčkih filozofa vrlina je bila aristokratska i ekskluzivna. Stoicizam ju je dao najnižim slojevima čovječanstva. U kraljevstvu mudrosti nije postojao barbar, Skit, vezan ili slobodan.

CID-NOVA, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
8,56
Dhammapada: put ispravnosti

Dhammapada: put ispravnosti

Kanonsko djelo budizma u kojem su sadržana učenja te moralne i duhovne poruke koje su prikupili Buddhini učenici nakon njegove smrti. Knjiga se sastoji od tristotinjak usmenih Buddhinih izjava i propovijedi, a odlikuje se poetičnošću i ljepotom izraza.

CID-NOVA, 2003.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
8,56