Robert Graves

Robert Graves

Robert fon Ranke Grejvs (24. jul 1895 — 7. decembar 1985) je bio britanski pesnik, istorijski romanopisac, kritičar i klasičar. Njegov otac je bio Alfred Perseval Grejvs, proslavljeni irski pesnik i lik u galskom preporodu; bili su i keltisti i studenti irske mitologije. Grobs je proizveo više od 140 radova. Grejvsove pesme - zajedno sa njegovim prevodima i inovativnim analizama i tumačenjima grčkih mitova; njegove memoare iz ranog života, uključujući njegovu ulogu u Prvom svetskom ratu, Zbogom svemu tome; i njegova spekulativna studija o poetskom nadahnuću, Bela boginja — nikada nisu štampani. Za život je zarađivao pisanjem, posebno popularnih istorijskih romana kao što su Ja, Klaudije; Kralj Isus; Zlatno runo; i grof Velizar. Bio je i istaknuti prevodilac klasičnih latinskih i starogrčkih tekstova; njegove verzije Dvanaest Cezara i Zlatnog magarca ostaju popularne zbog svoje jasnoće i zabavnog stila. Grejvs je 1934. godine nagrađen Memorijalnom nagradom Džejmsa Tejta Blek za mene, Klaudija i Klaudija Boga.


Naslovi u ponudi

Bijela božica

Bijela božica

Robert Graves

Bela boginja – istorijska gramatika poetskog mita je prvobitno objavljena 1948. godine i sadrži Grejvsovu kontroverznu i neortodoksnu teoriju mitologije, istovremeno intuitivnu i utemeljenu na istraživanju preklasičnih religija.

Sandorf, 2016.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
20,32
Kralj Isus

Kralj Isus

Robert Graves

„Kralj Isus“ je proglašen za jedan od najkontroverznijih istorijskih romana svih vremena. U njemu je Robert Grejvs potvrdio svoju izuzetnu književno-istorijsku erudiciju i uložio veliki napor da napravi veličanstven prikaz Hristovog života.

Sandorf, 2014.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
17,54