Kralj Isus

Kralj Isus

Robert Graves
Graves

„Kralj Isus“ je proglašen za jedan od najkontroverznijih istorijskih romana svih vremena. U njemu je Robert Grejvs potvrdio svoju izuzetnu književno-istorijsku erudiciju i uložio veliki napor da napravi veličanstven prikaz Hristovog života.

Grejvs je u Hrvatskoj poznat kao autor istorijskog romana "Ja, Klaudi", koji je svojevremeno dobio i izuzetno popularnu televizijsku verziju. Ipak, reč je o proslavljenom engleskom pesniku, ali i autoru koji se bavio i univerzalnim temama svetske istorije i religije. Vrhunac ovog očigledno ne samo književnog interesovanja ovekovečen je u „Kralju Isusu“, knjizi koja je prepuna istorijskih i verskih podataka i analiza drevnih događaja na geografski relativno malom prostoru današnjeg Izraela i, budimo politički korektni, današnja Palestina.

Grejvs je u knjizi zapravo energičan biograf Isusa Hrista, ali istovremeno zadržava nekonvencionalan pristup poznatoj biblijskoj, odnosno zvaničnoj crkvenoj verziji Isusovog života i dela. Iako se i u knjizi „Kralj Isus“ iznesu tvrdnje da će mnogi vernici, a da ne govorimo o sveštenicima, delovati preterano i suviše radikalno, treba reći da autor u ovoj knjizi ne dovodi u pitanje ni izgled Isusa, ni njegovo čovekoljubivo učenje. Zaista. Stoga će knjiga biti zanimljiva svima onima koji su do danas opčinjeni izvanrednim Isusovim izgledom. Ali kada piše o Isusu, Grejvs smelo i dosledno iznosi neke od njegovih istina, pravdajući ih krajnjom izmišljenom slobodom pisanja, pa u „Kralju Isusu“ možemo pročitati i ko je Isusov pravi otac, po kome je Isus ima kraljevsko poreklo, ko mu je tada bio deda, zašto je Isus stupio u brak i zašto ga, na kraju krajeva, nije konzumirao... - Denis Derk

Naslov originala
King Jesus
Prevod
Ivan Sršen
Urednik
Darko Milošić
Dimenzije
20 x 13 cm
Broj strana
600
Izdavač
Sandorf, Zagreb, 2014.
 
Tiraž: 500 primeraka
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53771-535-9

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Novo
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Bijela božica

Bijela božica

Graves
Robert Graves

Bela boginja – istorijska gramatika poetskog mita je prvobitno objavljena 1948. godine i sadrži Grejvsovu kontroverznu i neortodoksnu teoriju mitologije, istovremeno intuitivnu i utemeljenu na istraživanju preklasičnih religija.

Sandorf, 2016.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
20,32
Gabrielov dar

Gabrielov dar

Kureishi
Hanif Kureishi

Junak ovog romana Hanifa Kureishija je Gabriel, petnaestogodišnji dječak iz sjevernog Londona koji se mora snaći u novom životu nakon što je odlaskom oca narušena ravnoteža njegovog obiteljskog doma.

Celeber, 2001.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,24
Knights In White Armour: The New Art Of War And Peace

Knights In White Armour: The New Art Of War And Peace

Christopher Bellamy

Naslov ovog teksta odnosi se na bijela oklopna vozila UN-ovih snaga diljem svijeta, ali i na ulogu UN-a kao mirotvoraca, spasitelja i čuvara reda i zakona.

PIMLICO, 1997.
Engleski. Latinica. Broširano.
4,01
Srebrni stolac

Srebrni stolac

Clive Staples Lewis
Golden marketing, 2004.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
12,99
Srce tame ; Dvojnik

Srce tame ; Dvojnik

Conrad
Joseph Conrad
Znanje, 1960.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,50
Moderna komedija - Labuđi pjev

Moderna komedija - Labuđi pjev

Galsworthy
John Galsworthy
Mladost, 1968.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
16,45 (komplet)