Strah i njegov sluga

Strah i njegov sluga

Mirjana Novaković

Početak je osamnaestog veka i grof Fon Hauzburg dolazi u Beograd pod austrijskom vlašću, zavodi princezu, špijunira njenog muža regenta i krišom se raspituje o vampirima koji su se pojavili u okolini varoši. Ali, princeza nije baš naivna, regent ima šta da sakrije, vampiri zaista haraju po Srbiji, a Fon Hauzburg nije uopšte grof, već đavo lično. Lucifer će ispričati svoju priču, a mnogo godina kasnije, princeza Marija Avgusta Turn i Taksis moraće tokom istrage da ispriča svoju, ali je očigledno da se njihove verzije razlikuju. Da li laže đavo ili laže princeza? Ili, što izgleda najverovatnije, lažu oboje?„Naratori u romanu 'Strah i njegov sluga' su đavo i jedna princeza: on vodi igru, ona se, na neki način, ispoveda – a oboje su stigli u naše krajeve iz Evrope da bi istražili pojavu vampira i vampirizma. Roman Mirjane Novaković potvrđuje da je savremena srpska proza dobila izuzetno zanimljivog i originalnog pisca.“ - Vasa Pavković„Mešajući istorijsko i mitsko, realno i fantastično, autorka, koja svoj roman naziva „političkim hororom“, stvara delo visoke intertekstualnosti, koje se otima tačnom žanrovskom određivanju.“ - Đorđe Bajić„Novakovićeva priča o jednom Beogradu kao varoši od koje gotovo ništa nije ostalo: to je deorijentalizovana varoš puna katedrala koje su izgradili Austrijanci, da bi ih zatim srušili kada je Regent prodao Srbiju nazad Turcima... Ako je još negde i ima, onda postoji samo u onom htonskom svetu kojim dan-danas lutaju neupokojeni Save Savanovići brdovitog Balkana, o kojem Mirjana Novaković piše s vedrom, ironičnom nežnošću.“ - Teofil Pančić

Urednik
Boban Knežević
Naslovnica
Tanja Jeremić
Dimenzije
22 x 12 cm
Broj strana
238
Izdavač
Everest media, Beograd, 2008.
 
Tiraž: 2.000 primeraka
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Srpski.
ISBN
978-8-67756-003-4

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Novo
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Tito je umro

Tito je umro

Mirjana Novaković
Laguna, 2011.
Srpski. Latinica. Broširano.
10,22
Kratki izlet

Kratki izlet

Šoljan
Antun Šoljan

Kratki izlet je uz Novakov roman "Mirisi, zlato i tamjan" ponajbolje djelo hrvatske egzistencijalističke književnosti. Ovo djelo svjedoči o filozofskim, svjetonazorskim dvojbama hrvatskih intelektualaca 20. stoljeća.

Konzor, 1996.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,56
Zemlja

Zemlja

Zola
Émile Zola
Veselin Masleša, 1971.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
52,36 (komplet)
Sanjalice (Lotofazi)

Sanjalice (Lotofazi)

Gerald Green
Otokar Keršovani, 1964.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
8,42 - 8,66
Ples s mladom

Ples s mladom

Davor Špišić

Novi roman Davora Špisića Ples s mladom, uznemirujuća obiteljska melodrama s istoka Hrvatske, zaista uključuje poznate a još uvijek nerazjašnjene događaje iz 1991.

V.B.Z, 2006.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,99
Zvonar crkve Notre-Dame

Zvonar crkve Notre-Dame

Hugo
Victor Hugo

Hugoov roman o srednjovjekovnom Parizu s kraja 15. stoljeća, pisan u duhu romantizma. Roman je to ljudskih strasti, roman o tri nesretne ljubavi, ali iznad svega to je epopeja o Katedrali kao "glavnom licu" i predstavniku čitave jedne epohe na zalazu.

Jutarnji list, 2005.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,76