Prijatelj Armenac

Prijatelj Armenac

Andreï Makine

Roman je još jedan prilog autorovoj cjeloživotnoj literarnoj apologiji snage ljudskog duha te humanosti i prijateljstva što čovjeka osposobljuju da prevlada sve nedaće koje pred njega stavljaju hladne i neumoljive sile povijesti i nemilosrdnost pojedinaca

Pripovjedač je trinaestogodišnjak koji živi u sirotištu u Sibiru u posljednjim godinama sovjetskog carstva. U školskom dvorištu brani slabašnog tinejdžera Vardana koji je izložen zlostavljanju vršnjaka. Taj ga novostečeni prijatelj uvodi u svoje okruženje, tzv. Vražji kraj, u malu zajednicu armenskih obitelji koja se doselila u to mjesto ne bi li bila blizu svojih voljenih koji su ondje zatvoreni pod optužbom da su osnovali tajnu organizaciju boraca za neovisnost Armenije. Glavni protagonista romana i sam biva uhićen kad ga zbog bezazlene igre kopanja tunela radi dječački naivne potrage za blagom režim osumnjiči za sudjelovanje u organizaciji pokušaja bijega političkih zatvorenika. U romanu upoznajemo niz živopisnih likova i doznajemo njihove, često tragične, životne priče, čime Makine iznova odaje poštovanje malom čovjeku zahvaćenom žrvnjem društveno-političkih mijena.

Naslov originala
L'ami arménien
Prevod
Sanja Šoštarić
Urednik
Josip Pandurić
Ilustracije
Marin Franov
Dimenzije
20,6 x 13 cm
Broj strana
164
Izdavač
Disput, Zagreb, 2023.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53260-451-1

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Nekorišćeno
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Bestijarij Ili Orfejeva pratnja

Bestijarij Ili Orfejeva pratnja

Apollinaire
Guillaume Apollinaire

Ovaj Bestijarij nastao je kao savršen spoj Apollinaireovih stihova i drvoreza Raoula Dufyja. Pojavio se godine 1911, dakle, prije negoli što je izišla Apollinaireova zbirka Alkoholi, u samo 120 primjeraka koji su danas prava bibliofilska rijetkost.

Znanje, 1998.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,12
Gospođa de Monsoro

Gospođa de Monsoro

Dumas
Alexandre Dumas

Gospođa de Monsoro je istorijski roman Aleksandra Dumasa, objavljen 1846. godine. Svoje ime duguje grofovima koji su posedovali čuveni zamak Montsoreau. Roman se bavi bratskim kraljevskim sukobima na dvoru Henrija III.

Otokar Keršovani, 1964.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
Knjiga se sastoji od dva toma
8,56
Zgode Gila Blasa Santillanskoga 1-2

Zgode Gila Blasa Santillanskoga 1-2

Alain Rene Lesage

Gil Blas je pikarski roman Alain-Renea Lesagea objavljen između 1715. i 1735. Bio je veoma popularan i nekoliko puta je prevođen na engleski, od kojih je najpoznatiji Tobias Smollett 1748. godine pod nazivom Avanture Gila Blasa od Santiljana.

Naprijed, 1959.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
Knjiga se sastoji od dva toma
7,56
Neoprezni putnik

Neoprezni putnik

René Barjavel

Moglo bi se reći da je Rene Barjavel dao novi zamah naučnoj fantastici i time stekao reputaciju modernog klasika, priznatog prethodnika modernih generacija francuskih pisaca koji nastavljaju veoma cenjenu tradiciju.

Jugoslavija, 1979.
Srpski. Latinica. Broširano.
3,98 - 4,76
Cvjetovi zla

Cvjetovi zla

Baudelaire
Charles Baudelaire

Cveće zla je zbirka poezije Šarla Bodlera koja obuhvata skoro svu njegovu poeziju, napisanu od 1840. do njegove smrti. Prvi put objavljen 1857. godine, bio je važan u simbolističkim i modernističkim pokretima. Uz knjigu ide i gramofonska ploča.

Matica hrvatska, 1971.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
14,4810,86
Seljaci

Seljaci

de Balzac
Honore de Balzac
Kultura, 1950.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
2,99