365 dana u kuhinji: Jelovnici, recepti, savjeti

365 dana u kuhinji: Jelovnici, recepti, savjeti

Višnja Ogrizović

Praktična kuvarska knjiga koja nudi recepte za svaki dan u godini, prilagođene savremenom tempu života. Knjiga je zamišljena kao vodič za sve koji žele da kuvaju na raznovrsne načine, ukusno i jednostavno, bez obzira na kulinarsko iskustvo.

Poznata po svojoj strasti prema gastronomiji, Ogrizović kombinuje tradicionalne recepte sa modernim kulinarskim trendovima, sa akcentom na sezonske sastojke i dostupne sastojke.

Knjiga je strukturirana prema kalendaru, nudeći po jedan recept za svaki dan, od laganih doručaka i supa do glavnih jela, priloga i deserta. Recepti su raznovrsni: od lokalnih klasika poput sarme i punjenih paprika do internacionalnih jela poput italijanske paste ili azijskog voka. Svaki recept sadrži jasna uputstva, spisak sastojaka, vreme pripreme i predloge za serviranje. Ogrizović često dodaje savete za varijacije, zamene ili brže verzije jela, čineći knjigu fleksibilnom za zauzete porodice.

Posebna vrednost leži u naglasku na zdravoj ishrani, upotrebi svežih sastojaka i prilagođavanju menija godišnjim dobima. Knjiga je bogato ilustrovana, sa atraktivnim fotografijama koje olakšavaju pripremu. „365 dana u kuhinji“ inspiriše čitaoce da uživaju u kuvanju, promovišući kreativnost i radost zajedničkih obroka.

Urednik
Antun Smrekar
Dimenzije
24 x 16 cm
Broj strana
385
Izdavač
Alfa, Zagreb, 1984.
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.

Dva primerka su u ponudi

Primerak broj 1

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!

Primerak broj 2

Stanje:Korišćeno, u dobrom stanju (tragovi korišćenja)
Oštećenja / nepogodnosti:
  • Blago oštećenje korica
  • Tačke na listovima
  • Nedostaje omot
  • Požuteli listovi
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Kolači i slatkiši svojom rukom

Kolači i slatkiši svojom rukom

Višnja Ogrizović

Knjiga je praktična kuvarska knjiga namenjena domaćim poslastičarima, napisana jasnim i pristupačnim stilom, sa akcentom na pravljenju kolača od uobičajenih sastojaka dostupnih u bivšoj Jugoslaviji.

Alfa, 1988.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
9,98
Enciklopedija mediteranske kuhinje - 5. Riba

Enciklopedija mediteranske kuhinje - 5. Riba

Elisabetta Cametti

Riba je jedan od osnova mediteranske kuhinje zbog koje takav način prehrane slovi kao najzdraviji. Brojne vrste plave ili bijele ribe pripravljene na maštovite načine temelj su zdravog mediteranskog ručka.

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,99
Enciklopedija mediteranske kuhinje - 1. Predjela

Enciklopedija mediteranske kuhinje - 1. Predjela

Elisabetta Cametti

Predjela imaju povijest koja seže još od Rimskog Carstva. Svezak naziva Predjela podijeljen je na sedam specifičnih cjelina među kojima su, između ostalog, predjela poput raznih pašteta, salata, uštipaka, umaka.

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,20 - 6,99
Kolači – vaš ponos

Kolači – vaš ponos

Dr. Oetker
Podravka.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,28
Kuharica Profilovih autora

Kuharica Profilovih autora

Profil Internacional, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,99
Sitni kolači

Sitni kolači

Dr. Oetker

“Sitni kolači” Dr. Oetkera dobrodošao je priručnik u svakom kućanstvu jer je kao stvoren i za početnike, koji tek uče pripremati slastice, i za napredne slastičarske umjetnike.

Mladinska knjiga, 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,22