Zapisi iz budućnosti : Povijet sljedećih 50 godina

Zapisi iz budućnosti : Povijet sljedećih 50 godina

Richard Watson

U ovoj knjizi ćete naići na različita predviđanja i potencijalne scenarije, ali ona nije namenjena predviđanju budućnosti. Svako ko tvrdi da može ili laže ili jednostavno ne razume. Moja namera je da oslobodim maštu.

Predviđanje je opasna igra - budućnost nikada nije ravna, linearna ekstrapolacija sadašnjosti. Neočekivane inovacije i događaji će se zaveriti da sabotiraju dobro osmišljene planove - ali čak i to je bolje nego da se uopšte ne razmišlja o budućnosti.

„Beleške iz budućnosti” pune su provokativnih predviđanja o promenama koje bi svet trebalo da doživi u narednih pedeset godina. Knjiga ispituje nastajuće obrasce i razvoj društva, tehnologije, privrede i biznisa i daje zamišljena nagađanja o tome kuda nas sve to može odvesti.

Ali „Beleške iz budućnosti“ se prvenstveno ne bave predviđanjima. Cilj ove knjige je da oslobodi našu kolektivnu i individualnu maštu kako bismo mogli da vidimo ono što znamo u novom svetlu i sa većom jasnoćom posmatramo nepoznato, kao i da podstakne sve – pojedince i organizacije – da počnu razmišljati o pravcu u koje krećemo i hoćemo je ono čemu težimo da bude ono što istinski želimo.

„Zapisi iz budućnosti“ će se pokazati neophodnim za poslovne analitičare, stratege i organizatore, i pružiti nam bogat materijal za razmišljanje dok se strmoglavo krećemo u budućnost.

„Knjiga koja vam pomaže da odlučite da li svet ide ka ludilu ili postaje inteligentniji (Teodor Zeldin, autor „Intimne istorije čovečanstva”)

Naslov originala
Future files
Prevod
Vedran Puljko
Urednik
Ivan Petrić
Naslovnica
Irena Lenard
Dimenzije
21 x 14,5 cm
Broj strana
294
Izdavač
Alfa, Zagreb, 2008.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Summa technologiae

Summa technologiae

Lem
Stanisław Lem
Nolit, 1977.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
14,62
Šok budućnosti

Šok budućnosti

Alvin Toffler

Ovo je knjiga o tome što se događa ljudima kad ih pregazi vrijeme, o tome kako se možemo pripremiti za budućnost ili doživjeti neuspjeh.

Otokar Keršovani, 1975.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
9,85