Zapisi iz budućnosti : Povijet sljedećih 50 godina

Zapisi iz budućnosti : Povijet sljedećih 50 godina

Richard Watson

U ovoj ćete knjizi naići na razna predviđanja i potencijalne scenarije, ali cilj joj nije predvidjeti budućnost. Tko god tvrdi da to može, ili laže ili jednostavno ne razumije. Moja je namjera osloboditi maštu.

Predviđanje je opasna igra - budućnost nikada nije ravna, linearna ekstrapolacija sadašnjosti. Neočekivane inovacije i događaji urotit će se s ciljem sabotiranja dobro zamišljenih planova - ali i to je bolje nego uopće ne razmišljati o budućnosti.

“Zapisi iz budućnosti” prepuni su provokativnih prognoza o promjenama koje bi svijet trebao doživjeti u sljedećih pedeset godina. Knjiga ispituje novonastale uzorke i razvoj društva, tehnologije, ekonomije i poslovanja te daje naobražene spekulacije o tome kamo nas sve to može odvesti.

Ali “Zapisi iz budućnosti” ne bave se prvenstveno predviđanjima. Cilj je ove knjige osloboditi našu kolektivnu i individualnu maštu kako bismo u novom svjetlu vidjeli ono što nam je poznato, a ono nepoznato promotrili s većom jasnoćom, kao i potaknuti sve - pojedince i organizacije - da počnu razmišljati o smjeru u kojem se krećemo te hoće li ono čemu težimo biti ono što uistinu želimo.

“Zapisi iz budućnosti” pokazat će se nužnima za poslovne analitičare, stratege i organizatore, a opskrbljuju nas bogatim materijalom nad kojim možemo kontemplirati dok bezglavo srljamo u budućnost.

“Knjiga koja vam pomaže da donesete zaključak o tome kreće li se svijet prema ludilu ili postaje sve inteligentniji." (Theodore Zeldin, autor “Intimne povijesti čovječanstva”)

Naslov izvornika
Future files
Prijevod
Vedran Puljko
Urednik
Ivan Petrić
Naslovnica
Irena Lenard
Dimenzije
21 x 14,5 cm
Broj strana
294
Nakladnik
Alfa, Zagreb, 2008.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Summa technologiae

Summa technologiae

Lem
Stanisław Lem
Nolit, 1977.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
14,62
Šok budućnosti

Šok budućnosti

Alvin Toffler

Ovo je knjiga o tome što se događa ljudima kad ih pregazi vrijeme, o tome kako se možemo pripremiti za budućnost ili doživjeti neuspjeh.

Otokar Keršovani, 1975.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
9,856,90