Less

Less

Andrew Sean Greer

Ovaj urnebesni, dirljivi i satirični roman osvojio je prestižnu Pulicerovu nagradu, odajući počast Greerovim neverovatnim veštinama pisanja i sirovosti priče.

Vi ste osrednji pisac na pragu svog pedesetog rođendana. Dobijate pozivnicu za venčanje poštom: vaš bivši devetogodišnji partner se verio. Ne možete prihvatiti ovaj poziv (bilo bi previše neprijatno) ili ga odbiti (ne možete priznati poraz). Vaš sto je zatrpan nizom neprivlačnih pozivnica na književne događaje širom sveta.

PITANJE: Kako da se iskradete iz grada?

ODGOVOR: Slažem se sa svime!

Tako počinje grozničava avantura koja će Artura Lesa odvesti u Meksiko, Italiju, Nemačku, Maroko, Indiju i Japan i izbaviti ga od svih nedaća sa kojima ne želi da se suoči. Šta bi moglo poći po zlu?

Pa, Artur će se zamalo zaljubiti u Parizu, zamalo da umre u Berlinu, jedva izbeći saharsku oluju, slučajno će postati jedini pisac u hrišćanskoj koloniji u Južnoj Indiji, i biti rano za cvetove japanske trešnje. Oni će se sukobiti sa ljubiteljima naučne fantastike, ludim akademicima, starletama, doktorima, bivšim ljubavima...

Osim toga, napuniće pedeset godina. Njegova druga životna faza biće iza njega. Moraće da napusti svoju prvu ljubav i da se pripremi za poslednju.

Prevod
Ira Martinović
Urednik
Vedran Bratušek
Naslovnica
Vibor Juhas
Dimenzije
20 x 14 cm
Broj strana
244
Izdavač
Mozaik knjiga, Zagreb, 2024.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53143-686-1

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Nekorišćeno
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Old Enough To Know Better

Old Enough To Know Better

Vicki Lewis Thompson
Mills & Boon Limited, 2005.
Engleski. Latinica. Broširano.
2,42
Cjelov sumraka: Drugi slučaj Merry Gentry

Cjelov sumraka: Drugi slučaj Merry Gentry

Laurell K. Hamilton

Prošlo je nekoliko meseci od događaja u Kiss of Shadovs. Meri Džentri se vratila u Sivu detektivsku agenciju, dovodeći sa sobom nekoliko sidhe ratnika kao saradnika, ali i kao ljubavnika.

Algoritam, 2013.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,78
Sve, baš sve

Sve, baš sve

Nicola Yoon

Ovo je priča o tajnama, lažima, ljubavi i otkriću. Način na koji autorica opisuje Madelinein svijet pomoću prekrasnih slika tjera čitatelja da cijeni male stvari u životu.

Znanje, 2017.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
11,42
Ne čupaj si kosu

Ne čupaj si kosu

Elizabeth Vercoe

Džesina kosa je počela da opada. Imala je šesnaest godina i u životu je poljubila samo dva dečaka. Zaista joj se dopao drugi dečak, Dilan. Znala je zašto joj kosa opada. Upravo je prošla svoj prvi tretman hemoterapije.

Grlica, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,98
Herzog

Herzog

Bellow
Saul Bellow

Hercog, roman američkog pisca i nobelovca Saula Beloua, prvi put objavljen 1964. Glavni lik Mozes Hercog, profesor romantizma, prolazi kroz krizu nakon razvoda od druge žene, a takođe je suočen sa neuspehom. u svom akademskom i književnom radu.

Jutarnji list, 2004.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
2,14 - 5,18
Yankee na dvoru kralja Arthura

Yankee na dvoru kralja Arthura

Twain
Mark Twain

Ovo satirično djelo sa obilježjima znanstvene fantastike odlikuje se inteligentnim humorom i dubokom suosjećajnošću, a prozvano je “američkim Don Quijoteom”. Prvi put objavljeno 1889. godine.

Sveučilišna naklada Liber (SNL), 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
4,28