Portret špijunke

Portret špijunke

Daniel Silva
Silva

Portret špijuna špijunski je roman Daniela Silve iz 2011. To je jedanaesti naslov u serijalu Gabriela Allona. Osim tradicionalnih likova koji se ponavljaju, Portret prikazuje povratak Sarah Bancroft i Nadie al Bakari, kćeri Zizija al Bakarija koji je bio

U opasnom svijetu jedna posebna žena znači razliku između života i smrti...Gabrijel i njegova žena Chiara planirali su provesti ugodan vikend u Londonu – odlazak u galeriju St. James da vide novootkrivenu Tizianovu sliku, potom ručak na nekom mirnom mjestu. Međutim, bombaški napadi u Kopenhagenu i Parizu upropastili su taj prekrasan jesenji dan. I dok su šetali Covent Gardenom Gabrijel je primijetio muškarca koji se spremao izvesti treći napad. Prije negoli je Gabrijel uspio izvući oružje srušen je na pločnik i jedino je mogao gledati užas. Progonjen vlastitom greškom u pokušaju da spriječi masakr nedužnih, Gabrijel se vratio u svoju osamljenu vikendicu na grebenima Cornwalla, sve dok nije dobio poziv iz Washingtona koji ga je uvukao u borbu protiv novog oblika globalnog terorizma. U središtu je prijetnje jedan jemenski svećenik američkog podrijetla kojem je Alah dodijelio dar zavodljiva govorništva. Nadareni je varalica, nekoć na platnom popisu CIA-e, mozak novih terorističkih napada. Gabrijel i njegov tim skovali su plan uništenja mreže smrti iznutra. Da bi uspjeli, Gabrijel mora posegnuti za burnom prošlosti. Tamo ga čeka jedna žena – povučena od svijeta baštinica i kolekcionarka umjetnina koja može premostiti jaz između islama i Zapada. Ona je kći starog neprijatelja, žena koju povezuje s Gabrijelom trag krvi...

Naslov originala
Portrait of a spy
Prevod
Miloš Ðurđević
Urednik
Ana Briški Đurđevac
Dimenzije
22,8 x 15 cm
Broj strana
351
Izdavač
Znanje, Zagreb, 2012.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53324-664-2

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Pod vulkanom

Pod vulkanom

Malcolm Lowry

Roman je Lowryjev opus magnum, koji je pisao gotovo čitav život. Rad na njemu započeo je 1930-tih i dorađivao ga boreći se s vremenom i alkoholizmom. Neuspješno je za njega tražio izdavača više od 10 godina i konačno ga objavio 1947.

Jutarnji list, 2004.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
3,26
Karavani se bore

Karavani se bore

Grey
Zane Grey
Otokar Keršovani, 1966.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,98
The street lawyer

The street lawyer

Grisham
John Grisham

John Grisham vratio se sa svojom najnovijom sudskom zagonetkom, Uličnim odvjetnikom. Ovaj put gospodar pravnih trilera zaranja u svijet beskućnika, posebice u njihov jedva čujni pravni glas u svijetu kojim dominiraju velike, svemoćne odvjetničke tvrtke.

24 sata, 1998.
Engleski. Latinica. Tvrde korice.
8,24
Do posljednjeg čovjeka

Do posljednjeg čovjeka

Grey
Zane Grey
Vlastita naklada, 1945.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,99
Osvajači

Osvajači

Ray Cummings

Uljezi iz četvrte dimenzije, bijela obličja nalik utvarama koja će kod lokalnog stanovništva oživjeti priče o duhovima, šire užas i strah malenim bermudskim otočjem.

Zagrebačka naklada, 2016.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
11,35
The Portable Faulkner

The Portable Faulkner

William Faulkner

U prozi biblijske veličine i grozničavog intenziteta, Vilijam Fokner je rekonstruisao istoriju američkog juga kao tragičnu legendu o hrabrosti i okrutnosti, galantnosti i pohlepi, uzaludnoj plemenitosti i opscenim zločinima.

Penguin books, 1977.
Engleski. Latinica. Broširano.
10,117,08