Édouard Schuré

Édouard Schuré

Eduard (Édouard) Schuré ( 21. siječnja 1841. u Strasbourgu – 7. travnja 1929. u Parizu) bio je francuski filozof , pjesnik , dramatičar , romanopisac , glazbeni kritičar i publicist ezoterične književnosti .

Schure je zasigurno najpoznatiji po svojim okultističkim spisima, ali se pročuo po glazbenim, književno-povijesnim i estetičkim raspravama. Bio je pjesnik, dramski pisac i romanopisac. "Evolucija božanstva" je objavljena 1912., a podnaslov "Od Sfinge do Krista" označava da je to prvi dio, drugi dio (koji je ostao nenapisan) trebao je prikazivati ezoterijsku predaju od Krista do Lucifera.

Koncepcija "Evolucije božanstva" zaniva se na autorovu viđenju kako se čovječanstvo razvijalo pod utjecajem kozmičkih sila. U svom prikazu je krenuo od planetarne evolucije preko Atlantide i atlantiđana, misterija Indije, etapa sunčanoga logosa, helenizma, sve do razmatranja o kozmičkom Kristu i historijskom Kristu. Knjiga je posvećena Rudolfu Steineru, kojega Schure često i s poštovanjem citira.


Naslovi u ponudi

Evolucija Božanstva: od Sfinge do Hrista

Evolucija Božanstva: od Sfinge do Hrista

Édouard Schuré

"U Velikim posvećenicima nastojao sam sagledati božanski svijet kroz svijest velikih proroka čovječanstva... Sada sam nastojao vidjeti Zemlju sa stajališta zvijezda, ili bolje rečeno, kontemplirati ljudsku evoluciju kroz djelovanje kozmičkih sila..."

Dereta, 1989.
Srpski. Latinica. Broširano.
9,99
Evolucija božanstva: od sfinge do Krista

Evolucija božanstva: od sfinge do Krista

Édouard Schuré

"Evolucija božanstva" je objavljena 1912., a podnaslov "Od Sfinge do Krista" označava da je to prvi dio veće cjeline. Drugi dio (koji je ostao nenapisan) trebao je prikazivati ezoterijsku predaju od Krista do Lucifera.

CID-NOVA, 205.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,54 - 9,58
Veliki posvećenici

Veliki posvećenici

Édouard Schuré

Edouard Schuré, u ovoj legendarnoj knjizi, skicira tajnu povijest religija. Veliki posvećenici je djelo čija slava nikad nije potamnjela.

CID-NOVA, 2001.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
18,30 - 18,38