Eckhart Tolle

Eckhart Tolle

Eckhart Tolle (Ulrich Leonard Tölle, Lünen, Njemačka, 16. veljače 1948.) newageovski publicist i predavač.

Životopis Tolle je rođen u Njemačkoj, a djetinjstvo je proveo u Španjolskoj. Do trinaeste godine patio je od kronične tjeskobe protkane depresijom i razmišljao o samoubojstvu.

U Londonu je studirao filozofiju, psihologiju i književnost. U dvadeset i devetoj godini života doživio je, prema vlastitim riječima, "duhovnu preobrazbu", nešto nalik uvučenosti u "vrtlog energije", što je postalo prekretnicom u njegovu životu. Nakon toga u Londonu počinje raditi s pojedincima i manjim skupinama kao savjetnik i duhovni učitelj i piše priručnike samopomoći u kojima iznosi svoje iskustvo.

Od 1995. godine živi i radi u Vancouveru. Također drži predavanja diljem svijeta.

Djela: Moć sadašnjeg trenutka: vodič prema duhovnom prosvjetljenju (The Power of Now: A Guide to Spiritual Enlightenment, 1997.) Moć sadašnjeg trenutka u praksi : suštinska učenja, meditacije i vježbe iz knjige "Moć sadašnjeg trenutka" (Practicing the Power of Now: Essential Teachings, Meditations, and Exercises from The Power of Now, 2001.) Nova zemlja: osvješćivanje životne svrhe (A New Earth: Awakening to Your Life’s Purpose, 2005.) Govor tišine (Stillness Speaks: Whispers of Now, 2003.) Jedinstvo sa svim živim (Oneness With All Life: Inspirational Selections from A New Earth, 2008.)


Naslovi u ponudi

Nova zemlja: osvješćivanje životne svrhe

Nova zemlja: osvješćivanje životne svrhe

Eckhart Tolle

Nastavljajući nadahnuto djelovanje koje je započeo u knjizi »Moć sadašnjeg trenutka«, Eckhart Tolle svakom čovjeku pruža duhovne alate kojima može poboljšati svoj život, a samim time i čitav svijet, te otkriti dublji smisao.

V.B.Z, 2008.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
13,52