Boris Akunjin

Boris Akunjin

Grigorije Šalvovič Čhartišvili (1955), poznati ruski japanolog, prevodilac Jukia Mišime i autor monografije «Pisac i samoubistvo» je postao istaknuti pisac, u svijetu danas poznatiji kao autor sjajnih detektivskih romana koje objavljuje pod pseudonimom Boris Akunjin. Tiraži njegovih knjiga u Rusiji premašili su 10 miliona primjeraka. Od 1998. godine, kada se pojavio njegov prvi roman, Akunjin je preveden na 28 jezika, a prema tri njegova romana snimaju se filmovi (Nikita Mihalkov, Pol Verhoven i dr.).

Akunjin je jedinstven fenomen, čovjek i pisac koji u svom načinu života i u svom stvaralaštvu objedinjuje istinski XIX vijek s razmišljanjima i navikama suvremenog čovjeka kompjuterske ere XXI vijeka, zahvaljujući nesvakidašnjem poznavanju svjetske povijesti i kulture.


Naslovi u ponudi

Turski gambit

Turski gambit

Boris Akunjin

Nastavak Azazela, Turski gambit opisuje događaje koji se dešavaju 1877. godine u Bugarskoj. Rat između posrnulog osmanskog carstva i ruske imperije uveliko traje. Ali završetak se ne nazire iako je Turska na izdisaju. Po knjizi je snimljen istoimeni film.

Informatika, 2003.
Srpski. Ćirilica. Broširano.
6,995,24