Upton Sinclair

Upton Sinclair

Upton Beall Sinclair Jr. (20. rujna 1878. - 25. studenog 1968.) bio je američki pisac, muckraker , politički aktivist i kandidat Demokratske stranke za guvernera Kalifornije 1934. koji je napisao gotovo 100 knjiga i drugih djela u nekoliko žanrova. Sinclairovo djelo bilo je dobro poznato i popularno u prvoj polovici 20. stoljeća, a osvojio je Pulitzerovu nagradu za fikciju 1943. godine.

Mnogi njegovi romani mogu se čitati kao povijesna djela. Pišući tijekom Progresivne ere , Sinclair opisuje svijet industrijaliziranih Sjedinjenih Država sa stajališta radnika i industrijalaca. Romani poput King Coal (1917.), The Coal War (objavljen posthumno), Oil! (1927.) i The Flivver King (1937.) opisuju radne uvjete industrije ugljena, nafte i automobila u to vrijeme.

Flivver King opisuje uspon Henryja Forda , njegovu "reformu plaća" i sociološki odjel njegove tvrtke, do njegovog pada u antisemitizam kao izdavača The Dearborn Independenta . King Coal se suočava s Johnom D. Rockefellerom Jr. i njegovom ulogom u masakru u Ludlowu 1914. godine na poljima ugljena u Coloradu.

Sinclair je bio otvoreni socijalist i neuspješno se kandidirao za Kongres kao kandidat Socijalističke stranke . Također je bio kandidat Demokratske stranke za guvernera Kalifornije tijekom Velike depresije , natječući se pod zastavom kampanje Za kraj siromaštva u Kaliforniji , ali je poražen na izborima 1934. godine.


Naslovi u ponudi

Jimmie Higgins

Jimmie Higgins

Upton Sinclair

Jimmy Higgings je radnik u tvornici koja proizvodi oružje za Carsku Rusiju i Njemačko Carstvo. Tijekom Prvog svjetskog rata, Jimmy govori na spontanom skupu protiv rata. Uhićen je, a kad je pušten na slobodu, ostaje bez posla...

Binoza, 1931.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
4,22
Patriot

Patriot

Upton Sinclair
Hrvatski tiskarski zavod, 1946.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
14,99
Petrolej!

Petrolej!

Upton Sinclair

Petrolej! je roman Uptona Sinclaira, prvi put objavljen 1926–27. i ispričan kao pripovijest u trećem licu, osim na početnim stranicama u prvom licu. Knjiga je napisana u kontekstu skandala s kupolom za čaj Hardingove administracije.

Hrvatski tiskarski zavod, 1946.
Hrvatski. Latinica. Broširano s ovitkom.
Knjiga se sastoji od dva toma
14,35
U predsjednikovoj misiji

U predsjednikovoj misiji

Upton Sinclair

Roman koji obrađuje doba Drugog svjetskog rata.

Zora, 1954.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,38