Hanif Kureishi

Hanif Kureishi

Jedan je od najuglednijih suvremenih britanskih književnika, scenarist i filmaš kojega je časopis "Times" uvrstio među pedeset najvećih britanskih poslijeratnih pisaca. Njegova djela uglavnom se bave rasom, nacionalizmom, imigracijom i seksualnošću.

Osamdesetih godina nametnuo se kao dramski pisac i scenarist. Scenarij za film "Moja lijepa praonica" redatelja Stephena Frearsa, o homoseksualnom mladiću koji odrasta u Londonu osamdesetih, priskrbio mu je nominaciju za Oscara i nagradu za najbolji scenarij Udruženja njujorških filmskih kritičara.

Njegov roman "Buddha iz predgrađa (1990.)" nagrađen je uglednom Nagradom Whitbread za najbolji prvi roman i prema njemu je snimljena hvaljena BBC-jeva serija čini soundtrack potpisuje David Bowie. Četvti roman Gabrielov dar objavio je 2001., a nakon toga objavio je romane Tijelo (2003.), Imam ti nešto reći (2008.), Posljednja riječ (2014.), i Ništa (2017.)


Naslovi u ponudi

Buddha iz predgrađa

Buddha iz predgrađa

Hanif Kureishi

Buddha iz predgrađa je roman engleskog pisca Hanifa Kureishija koji je osvojio nagradu Whitbread za najbolji prvijenac. Roman je preveden na 20 jezika, a BBC ga je 1993. pretvorio u četverodijelnu dramsku seriju.

V.B.Z, 2019.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
12,36
Gabrielov dar

Gabrielov dar

Hanif Kureishi

Junak ovog romana Hanifa Kureishija je Gabriel, petnaestogodišnji dječak iz sjevernog Londona koji se mora snaći u novom životu nakon što je odlaskom oca narušena ravnoteža njegovog obiteljskog doma.

Celeber, 2001.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,245,43