Otok

Otok

Victoria Hislop

Često uspoređivan s de Bernieresovom „Mandolinom kapetana Corellija“, ovaj roman o ljubavi, nesreći i strasti donosi još jednu privlačnu sliku Mediterana.

Na raskrižju važnih životnih odluka, dvadesetogodišnja Alexis Fielding poželi saznati više o brižno skrivanoj prošlosti svoje majke. Sve što zna jest da je Sofija odrasla u malom ribarskom selu na Kreti, pa kad napokon odluči posjetiti taj grčki otok, majka joj daje pismo za staru prijateljicu Fotini – pismo koje bi trebalo ponuditi odgovore na sva njezina pitanja.

Ali prvo što Alexis otkriva je otok. Nasuprot majčina rodnog sela Plake, odvojena tek tankim pojasom mora, dočekat će je Spinalonga, nekadašnja kolonija gubavaca. Kad Alexis pronađe Fotini, napokon će otkriti i priču koju je Sofija tajila cijeloga života: priču o njezinoj prabaki Eleni, njezinim dvjema kćerima, potresnu sagu o obitelji razaranoj nesrećama, ratom i strastima.

Priča o obitelji postat će tako priča o otoku, a Alexis će preko nje otkriti tajnu obiteljske prošlosti, ali i vlastite budućnosti. Potresna priča o ljubavi i nesreći, koja je osvojila svijet, i za koju je Victoria Hislop osvojila nagradu za najbolji književni debi, British Book Awards 2007.!

Naslov izvornika
The island
Prijevod
Karmela Cindrić
Urednik
Roman Simić Bodrožić
Dimenzije
23 x 15 cm
Broj strana
320
Nakladnik
Profil Knjiga, Zagreb, 2008.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53120-826-0

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Snižena cijena: 5,624,22
Popust od 25% vrijedi do 04.07.2024. 23:59
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

The Hating Game

The Hating Game

Sally Thorne

Lucy Hutton, pekarica kolača, uzorna asistentica i profesionalna 'fina djevojka', vodi rat. Cijeli ured je na njezinoj strani - osim visokog, tamnog i šarmantnog Joshue Templemana.

Piatkus, 2016.
Engleski. Latinica. Broširano.
6,74
Ekipa

Ekipa

Bali Rai

Ellie, Jas, Della, Will i Billy su ekipa iz betonske džungle pune dilera, svodnika i uličnih bandi. Pronalaze torbu s novcem, skrivenu u kanti i nađu se u moralnoj dilemi. Predati novac ili ne?

Grlica, 2005.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,65
One for my baby

One for my baby

Tony Parsons
Vlastita naklada, 2001.
Engleski. Latinica. Broširano.
2,99
P. S. Volim te

P. S. Volim te

Ahern
Cecelia Ahern

Višemilijunski hit „P. S. Volim te“ prvijenac je irske spisateljice Cecelije Ahern koji ju je lansirao u orbitu najslavnijih i najvoljenijih suvremenih spisateljica. Godine 2019. Ahern napisala je i dugoočekivani nastavak ovog romana „Klub P. S. Volim te“

Profil Knjiga, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,58 - 5,00
Mary Anne

Mary Anne

Daphne Du Maurier
Nakladni zavod Matice hrvatske, 1984.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
2,99 - 3,12
Iskričavi cijanid

Iskričavi cijanid

Christie
Agatha Christie

Jedne večeri u studenom sedmoro je ljudi sjelo večerati. Jedna od njih, Rosemary Barton, nikada nije ustala. Ponovno su se sastali na večeri u povodom jednog rođendana. Svi su sumnjičavi, jedan od njih je ubojica…

Globus, 1977.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
6,42