Otok

Otok

Victoria Hislop

Ovaj roman o ljubavi, nesreći i strasti, često upoređivan sa de Bernijerovom „Mandolinom kapetana Korelija“, donosi još jednu privlačnu sliku Mediterana.

Na raskrsnici važnih životnih odluka, dvadesetogodišnja Aleksis Filding želi da sazna više o brižljivo skrivanoj prošlosti svoje majke. Sve što zna je da je Sofija odrasla u malom ribarskom selu na Kritu, a kada konačno odluči da poseti to grčko ostrvo, majka joj daje pismo za starog prijatelja Fotinija – pismo koje treba da pruži odgovore na sva njena pitanja.

Ali prvo što Aleksis otkriva je ostrvo. Nasuprot majčinog rodnog sela Plake, odvojenog samo tankom trakom mora, dočekaće je Spinalonga, nekadašnja kolonija gubavaca. Kada Aleksis pronađe Fotinija, konačno će otkriti priču koju je Sofija skrivala celog života: priču o svojoj prabaki Eleni, njene dve ćerke, šokantnu sagu o porodici uništenoj nesrećama, ratom i strastima.

Priča o porodici će tako postati priča o ostrvu, a Aleksis će kroz nju otkriti tajnu porodične prošlosti, ali i sopstvene budućnosti. Potresna priča o ljubavi i nesreći, koja je zahvatila svet, i za koju je Viktorija Hislop dobila nagradu za najbolji književni debi, British Book Avards 2007!

Naslov originala
The island
Prevod
Karmela Cindrić
Urednik
Roman Simić Bodrožić
Dimenzije
23 x 15 cm
Broj strana
320
Izdavač
Profil Knjiga, Zagreb, 2008.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53120-826-0

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

The underside

The underside

H. R. F Keating

Ovaj roman, smešten u viktorijanski London na vrhuncu, predstavlja sliku, istovremeno užasavajuću i autentičnu, 'donje strane' života u prvom gradu na svetu.

Pan Books, 1976.
Engleski. Latinica. Broširano.
4,64
Novi jadi Adriana Molea

Novi jadi Adriana Molea

Townsend
Sue Townsend

“Novi jadi Adriana Molea” je moderni roman engleske spisateljice Sue Townsend. Budući da je njen roman “Tajni dnevnik Adriana Molea” doživio neočekivan uspjeh, logičan slijed je bio pisanje drugog romana.

Znanje, 1994.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,32
Kako sam preživjela

Kako sam preživjela

Doris Lessing
Globus, 1985.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
6,50
Snovi o nevinosti

Snovi o nevinosti

Lisa Appignanesi

Godine 1985. mlada i uspješna novinarka Helena Latimer kreće u potragu za svojim prijateljem, slavnim ekologom Maxom Bergmannom, koji je nestao negdje u Europi. Tragovi vode u Bavarsku gdje čudnim spletom okolnosti Helena dolazi do "Anine knjige".

Mozaik knjiga, 2001.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,74 - 6,76
Kucaj srca

Kucaj srca

Steel
Danielle Steel
Mladinska knjiga, 1991.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,00 - 3,18
Hotel Bertram

Hotel Bertram

Christie
Agatha Christie

"Hotel Bertram" iz kasne je faze romana Agathe Christie s Jane Marple. Junakinju romana, gđicu Marple, jedna je kritičarka proglasila “istinskom starom curom krimića”, junakinja je još 11 romana Agathe Christie.

Mozaik knjiga, 2009.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,99