Karusel, ili Gabrijela naviješta novo doba

Karusel, ili Gabrijela naviješta novo doba

Ludwig Bauer
Bauer

Karusel je temeljito promišljen roman i već to ga čini jednim od najboljih romana suvremene hrvatske proze. - Matko Vladanović

Na samome kraju dvadesetoga stoljeća u rodni provincijski gradić, imaginarni a tako stvarni Gradec, iz Amerike na pogreb svoje pomajke dolazi Miroslav/Frederick i susreće svoju ljubav iz djetinjstva, nezaboravnu Gabrijelu, čiji ga je bijeg s cirkusom obilježio za cijeli život. Dvoje staraca pokušava rasplamsati žar mladenačke ljubavi u svijetu koji nestaje, koji se kao i stoljeće za njima topi poput šećerne vate. Gabrijela i Miroslav to su vrijeme proživjeli sasvim različito i kroz njihove sudbine ono se prelama kao u kući ogledala. Miroslav je Židov kojem je njegovo židovstvo kao djetetu bilo zatajeno. On je salonski ljevičar, skeptik, individualist, znanstvenik koji uvijek sumnja, a vjeruje samo u ideale boljeg i pravednijeg društva. Nasuprot njemu Gabrijela je oduvijek spremno prihvaćala svaku vjeru, bio to socijalizam, katolicizam ili nacionalizam, a sada vjeruje u potrebu za mirom i suživotom. Ona se svakoj svojoj vjeri podaje potpuno, bezrezervno te u nju utkiva samu sebe i svoj dar za proricanje budućnosti i liječenje starim, gotovo vještičjim metodama. Kroz sudbinu ovih neobično običnih junaka Bauer je dao plastičnu sliku naše provincije, njezinih stanovnika i predrasuda koje ih oduvijek opterećuju. Karusel je roman jakih osobnosti čije ljudske sudbine imaju univerzalnu vrijednost, a njihovi pokušaji da prežive u mlinskom kotaču velike povijesti poprimaju karakteristike istinskoga herojstva.

Dimenzije
20,5 x 13 cm
Broj strana
216
Nakladnik
Fraktura, Zaprešić, 2011.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53266-343-3

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Nuru N'zuri

Nuru N'zuri

Bauer
Ludwig Bauer

Razigrana, maštovita, duhovita priča o cirkuskom lavu Nuru N'zuri koji je proputovao cijeli svijet. Cirkus propada, a lav se želi vratiti u rodni kraj. To se može ostvariti jedino uz pomoć dobre vile u liku pogrbljene starice... .

Sipar, 2017.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,98 - 5,99
Ivica Budalica

Ivica Budalica

Bauer
Ludwig Bauer

Ovo je bajka u kojoj se pojavljuju poznati junaci svima znanih bajka. Prava je to priča i nadahnuće za našu uglednu ilustratoricu, Marselu Hajdinjak. Ona u crtežu i boji upotpunjuje svjetove i otkriva tajne koje vješto stvara iskusni i mudri pripovjedavač

Sipar, 2019.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,22
Voetbal, engelen, oorlog

Voetbal, engelen, oorlog

Miljenko Jergović, Julijana Matanović, Goran Tribuson, Ludwig Bauer, Ratko Cvetnić, Zoran Ferić, ...

Een bloemlezing uit het Kroatische fictieve proza tussen 1990 en 2010.

KLIN, 2013.
Njemački. Latinica. Broširano.
7,505,25
Pepeo srca

Pepeo srca

Dragutin Tadijanović

Prvo izdanje iz 1936. Treća Tadijanovićeva zbirka. Zbirka je tiskana u tisuću primjeraka, dok je 155 numerirano i s potpisom autora.

Matica hrvatska, 1936.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
24,52
Prije sedam desetljeća

Prije sedam desetljeća

Ivanka Vujčić-Laszowski

Knjiga I.

Privlačica, 1988.
Hrvatski. Latinica. Broširano s ovitkom.
7,00
Povijest hrvatske književnosti sv. IV: Suvremena književna republika

Povijest hrvatske književnosti sv. IV: Suvremena književna republika

Novak
Slobodan P. Novak

'Povijest hrvatske književnosti' nastavak je Vodnikovih i Kombolovih pokušaja sustavnog pregleda naše književnosti. Stoga Novak potpuno stavlja ustranu okoštale podjele, pa uspostavlja povijest književnosti kroz splet povijesnih i društvenih okolnosti.

Marjan tisak, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
18,62 (komplet)