Kuharski leksikon za ugostitelje
Retka knjiga

Kuharski leksikon za ugostitelje

Karl Duch

Ova knjiga sadrži listu jela koja pokriva sve oblasti stručnosti međunarodne i bečke kuhinje. Ovaj leksikon je takođe priručnik za servisno osoblje.

Sadržaj Kuvarskog leksikona:

  • Terminologija: Objašnjenje kulinarskih pojmova, uključujući nazive jela, začina, metode kuvanja i vrste hrane, sa fokusom na internacionalnu i domaću kuhinju.
  • Recepti i tehnike: Osnovni recepti i kulinarske metode, korisni za razumevanje klasične i savremene kuhinje.
  • Organizacija rada u kuhinji: Saveti za organizovanje rada u ugostiteljskim objektima, uključujući pripremu jelovnika i rukovanje hranom.
  • Kultura trpeze i usluživanja: Predstavljanje pravila posluživanja, aranžiranja stolova i bontona u vezi sa usluživanjem gostiju.
  • Enciklopedijski pristup: Stručni i sažeti opisi prilagođeni profesionalcima, čineći knjigu korisnim priručnikom u svakodnevnom radu.

Ovaj leksikon je cenjen zbog svoje praktičnosti i sistematskog pristupa, a često ga koriste ne samo kuvari i ugostitelji, već i ljubitelji kuvanja koji žele da prošire svoje znanje.

Naslov originala
Handlexikon der Kochkunst
Prevod
Ante Frlić
Dimenzije
21 x 13 cm
Broj strana
873
Izdavač
Epoha, Zagreb, 1969.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.

Nema primeraka u ponudi

Poslednji primerak je nedavno prodat.

 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Istorija sveta u 6 pića

Istorija sveta u 6 pića

Tom Standage

Kako se istorija menjala, tako je svako vreme, mesto i svaka kultura imala svoje omiljeno piće; od prvih naseobina iz kamenog doba do velikih dvorana za gozbe u staroj Grčkoj, ili čuvenih kafeterija iz vremena prosvetiteljstva.

Geopoetika, 2008.
Srpski. Latinica. Broširano.
9,996,99
Obiteljski objed – jesen

Obiteljski objed – jesen

Božica Mirić, Drago Vukušić

Knjiga je posebno prilagođena plodovima jeseni kako bi se što bolje iskoristile hranljive materije svih vrsta voća i povrća koje sazrevaju u ovo doba godine, a nije zaboravljeno ni meso ni riba.

Mozaik knjiga, 2003.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,98
The Best of the Rogue Nutritionist - Volume I

The Best of the Rogue Nutritionist - Volume I

Jonny Bowden

Ova knjiga sadrži više od dva tuceta najpopularnijih članaka Jonnyja Bowdena o temama poput motivacije, stresa, dodataka prehrani, hrane, dijete i tjelovježbe.

Jonny Bowden, 2013.
Engleski. Latinica. Broširano.
5,32
Hrvatska obiteljska kuharica – JESEN

Hrvatska obiteljska kuharica – JESEN

Božica Mirić, Drago Vukušić

Knjiga je temeljena na tradiciji domaće kuhinje i iskustvima njezinih autora: nastavničkim Božice Mirić i ugostiteljskim Drage Vukušića (vlasnika jednog od najuglednijih zagrebačkih restorana) te naravno obiteljskim objedima oboje autora.

Mozaik knjiga, 2008.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,98
Mesna jela

Mesna jela

Sara Vignozzi
Dušević & Kršovnik, 2002.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
23,44 (komplet)
Suvremena kuharica – Maštovite juhe

Suvremena kuharica – Maštovite juhe

Rosemary Wadey

Knjiga je namenjena kuvarima svih nivoa iskustva i podstiče eksperimentisanje u kuhinji. Naglasak je na tome da supe ne budu dosadne, već da budu veoma maštovite, hranljive i sofisticirane.

Mozaik knjiga, 1999.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,98