Kuharski leksikon za ugostitelje
Rijetka knjiga

Kuharski leksikon za ugostitelje

Karl Duch

Ova knjiga sadržava popis jela koji obuhvaća sva stručna područja internacionalne i bečke kuhinje. Ovaj leksikon je ujedno priručnik za poslužno osoblje.

Knjiga pruža sveobuhvatan pregled kulinarskih termina, tehnika, recepata i osnovnih informacija koje su korisne u radu ugostitelja, kuhara i učenika u gastronomskim školama.

Sadržaj Kuharskog leksikona:

  • Terminologija: Objašnjenje kulinarskih pojmova, uključujući nazive jela, začina, metoda kuhanja i vrsta namirnica, s fokusom na međunarodnu i domaću kuhinju.
  • Recepti i tehnike: Osnovni recepti i kulinarske metode, korisni za razumijevanje klasične i suvremene kuhinje.
  • Organizacija rada u kuhinji: Savjeti za organizaciju posla u ugostiteljskim objektima, uključujući pripremu jelovnika i rukovanje namirnicama.
  • Kultura stola i posluživanja: Prikaz pravila posluživanja, slaganja stolova i bontona vezanog za uslugu gostiju.
  • Enciklopedijski pristup: Stručni i koncizni opisi prilagođeni profesionalcima, čineći knjigu korisnim priručnikom u svakodnevnom radu.

Ovaj leksikon cijenjen je zbog svoje praktičnosti i sustavnog pristupa, a često ga koriste ne samo kuhari i ugostitelji nego i ljubitelji kuhanja koji žele proširiti svoje znanje.

Naslov izvornika
Handlexikon der Kochkunst
Prijevod
Ante Frlić
Dimenzije
21 x 13 cm
Broj strana
873
Nakladnik
Epoha, Zagreb, 1969.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.

Nema primjeraka u ponudi

Poslednji primjerak je nedavno prodan.

 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Feel good meals - Easy to make!

Feel good meals - Easy to make!

Over 100 triple-tested recipes

Collins & Brown, 2008.
Engleski. Latinica. Broširano.
9,98
Bečka kuhinja

Bečka kuhinja

Olga Hess, Adolf Hess

Bečka kuhinja Olge i Adolfa Hessa opsežna je kuharica s 587 stranica koja predstavlja bogatstvo kulinarske tradicije srednjoeuropskog prostora.

Grafički zavod Hrvatske (GZH), 1987.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
21,36
Jedi dobro, osjećaj se dobro

Jedi dobro, osjećaj se dobro

Katherine Wright

Nema nikakve dvojbe da je velik napredak u medicini i znanosti utjecao, i da će i dalje utjecati, na ljudsko zdravlje i kvalitetu života. No danas smo jednako tako svjesni da medicina i znanost nemaju sve odgovore.

Dušević & Kršovnik, 2007.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,99
Englesko-hrvatski ili srpski prehrambeni rječnik

Englesko-hrvatski ili srpski prehrambeni rječnik

Ignac Kulier

Nenad Popović

Grafički zavod Hrvatske (GZH), 1981.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
16,99
99 jela od peradi

99 jela od peradi

Lajos Mari, Hemzo Karoly
Forum, 1985.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,80 - 3,82
Prilozi i salate

Prilozi i salate

Hrvatska obiteljska kuharica

Mozaik knjiga, 2011.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,62