Živi planet: Portret zemlje

Živi planet: Portret zemlje

David Attenborough
Attenborough

Ovo djelo zasniva se na iznimno popularnoj TV-seriji Davida Attenborougha. Mnoštvo slika i ilustracija.

Ova se knjiga temelji na televizijskoj seriji snimanoj za BBC. Serija je nastavak jedne prethodne televizijske serije i knjige s naslovom Život na Zemlji. Prvobitni projekt nastojao je prikazati kako su se u protekle tri milijarde godina na ovom planetu razvijale životinje i biljke i istražiti uspon različitih životinjskih skupina koji je kulminirao u ekspanziji sisavaca i naposljetku u pojavi čovjeka. Ova nova knjiga daje pregled situacije kakva je danas. Istražuje načine na koje su preživjeli pripadnici drevnih i predstavnici novonastalih skupina zajednički kolonizirali golem broj različitih okoliša koji postoje na Zemlji i kako su im se prilagodili. Možda se obje priče tu i tamo ponešto poklapaju, ali raznolikost životinja i biljaka je tako beskrajna da sam u većini slučajeva mogao slične teme oslikati potpuno različitim vrstama. Zadržao sam isti stil izbjegavajući koliko je bilo moguće stručne nazive i ne opterećujući štivo latinskim imenima. Međutim, kazalo je sastavljeno da posluži kao glosarij u kojem je uz svaki organizam navedena ne samo stranica na kojoj se on spominje u štivu već i njegovo znanstveno ime, tako da čitalac koji želi točno znati o kojoj je porodici, rodu ili vrsti riječ može to saznati iz kazala. Knjiga je pisana istodobno kad se snimala serija za televiziju. Stoga nijedna od njih nije izravno proizašla iz druge. Prije bismo mogli reći da su to bliske rođakinje, obje potekle iz iste istraživačke grade i godina provedenih na putovanjima. Zato su obje onoliko i različite i slične koliko možemo očekivati od takvog srodstva. Nadam se da će se obje korisno upotpunjavati.

Naslov izvornika
The Living Planet: A Portrait of the Earth
Prijevod
Mignon Mihaljević
Urednik
Branka Fulanović
Naslovnica
Rudolf Španjol
Dimenzije
24 x 17 cm
Broj strana
330
Nakladnik
Prosvjeta, Zagreb, 1990.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u vrlo dobrom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Život na zemlji: povijest prirode

Život na zemlji: povijest prirode

Attenborough
David Attenborough

Ova je knjiga pisana istodobno sa snimanjem istoimene TV-serije BBC-a - ima trinaest poglavlja, kao i epizoda u seriji - pa osim što predstavlja samostalno djelo, može poslužiti i kao priručnik za upotpunjavanje znanja prilikom gledanja serije.

Prosvjeta, 1980.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
6,64 - 7,99
Lovac i divljač

Lovac i divljač

Hruškovec
Tomislav Hruškovec

Ovo je zanimljiva knjiga o lovu i divljači, lovačkim trofejima i objektima, izradi ukrasnih i upotrebnih predmeta od rožine i drugim lovačkim temama.

Alfa, 1988.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
19,99
Ilustrovana enciklopedija životinjskog carstva: Vodozemci

Ilustrovana enciklopedija životinjskog carstva: Vodozemci

Doris M. Cochran

U ovoj zanimljivoj knjizi poznati autor predstavlja nam niz suvremenih vodozemaca izvanrednim fotografijama i detaljnim opisima. Knjiga je ilustrirana sa 220 fotografija, od čega 77 u boji.

Mladinska knjiga, 1969.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
8,32
Kinologija

Kinologija

Mario Bauer
Školska knjiga, 1996.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,99
Kanarinci i papige

Kanarinci i papige

Zvonko Vistrička, Stjepan Andrašević

Ova je knjiga gotovo idealna za svakog ljubitelja kućnih ptica. Pisana je stručno, ali na popularan i svakome lako shvatljiv način. Sve su upute provjerene u praksi i zato je ovaj priručnik pouzdan vodič uzgajatelju ptica.

Znanje, 1985.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,92