Karnera

Karnera

Milorad Popović

Karnera je roman o boksu i o boksačima, provincijskim razbijačima i neostvarenim šampionima, o ljudima koji nisu bili velike pameti, ni dobre tehnike, ali su udarali kao maljem.

Karnera je roman o svijetu koji je u stalnome raskoraku između međusobno udaljenih, ali nezavršenih historijskih vremena: usporedo teče vrijeme knjaza i kralja Nikole, vrijeme bratoubilačkog klanja u Drugome svjetskom ratu, vrijeme crnogorskoga osvajanja Beograda, vrijeme napada na Dubrovnik i Konavle... I uza sve te vremenske bujice, teče privatno vrijeme pripovjedača, koji se probija kroz život, i kroz sva ta povijesna vremena. Njegova priča na čitatelja djeluje gotovo hipnotički, uvjerljivo poput najsirovijeg realizma, vrlo često uz likove iz stvarnoga života, s njihovim stvarnim imenima, ali taj realizam, taj dokument vremena, u sljedećem trenutku prelazi u san i u košmar, u kratku fantaziju, koja će se opet sliti u neku drugu bujicu, da bi sve bujice, na kraju, činile Karneru. Roman jednoga boksača, iz vremena jugoslavenskoga socijalizma, roman nekoliko dama, koje u neko historijsko nedoba, na Cetinju, u najzaturenijoj i najkišovitijoj prijestolnici Europe, kartaju bridž. Ispripovijedana živim jezikom, u kojem svaka riječ čuva pamćenje na svijet iz kojeg je nastala, Karnera je knjiga-posveta Crnoj Gori. Na polici uz Milovana Đilasa, Ismaila Kadarea, Roberta Bolana, Mirka Kovača, Borisa Marunu... - Miljenko Jergović

Urednik
Seid Serdarević
Naslovnica
Katherine Potter
Dimenzije
21 x 12 cm
Broj strana
368
Nakladnik
Fraktura, Zaprešić, 2014.
 
Hrvatski jezik, latinica, tvrde korice s ovitkom.
ISBN
978-9-53266-468-3

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Aerodrom

Aerodrom

Arthur Hailey

Aerodrom je najpoznatiji roman britansko-kanadskog pisca Arthura Haileya. Objavljen 1968. godine, priča se odnosi na veliku metropolitansku zračnu luku tijekom sedam dramatičnih sati jedne olujne snježne noći, ispunjene neočekivanim događajima.

Mladost, 1986. Broširano.
2,9922,53
Udri bandu

Udri bandu

Miroslav Popović
Filip Višnjić, 1988. Broširano.
2,9922,53
Rafaelo

Rafaelo

Anto Marinčić
DHK HB, 2012. Tvrde korice.
4,9937,60
Atentat

Atentat

Harry Mulisch

Atentat je roman nizozemskog autora Harryja Mulisha iz 1982. Ekranizaciji romana dodijeljen je Oscar za najbolji strani film 1987.

Grafički zavod Hrvatske (GZH), 1987. Broširano.
4,9937,60
Račići

Račići

Thakazhi Sivasankara Pillai
Nolit, 1966. Tvrde korice.
3,4525,99
Theodore Dreiser

Theodore Dreiser

Theodore Dreiser
Otokar Keršovani, 1961. Tvrde korice.
1,5011,30