Demon i Sveta Krv

Demon i Sveta Krv

Nevenka Nekić

U ovomu uzbudljivu romanu poznata književnica Nevenka Nekić (autorica književne uspješnice Kardinalovo srce) čitatelju nudi dva sloja, dvije usporedne radnje koje se odigravaju u različitim povijesnim razdobljima te se međusobno prožimlju i nadopunjuju.

Prvi sloj obrađuje suvremena hrvatska pitanja, političke konvertite u kojima prepoznajemo mijene naše aktualne društvene zbilje, samozatajne "ognjištarske književnike" koji nikada nisu bili in i one druge koji svojom dekadentnom literaturom zaposjedaju javni prostor i kreiraju književno i javno mnijenje.

Drugi je sloj romana fantastična priča o darovitu mladu čovjeku koji, poput Fausta, želeći dobiti prestižnu prvu nagradu na najvećemu pjesničkom natječaju, ulazi u odnos s tajanstvenim Apolonijem koji mu, baš kao Mefisto, nudi ono za čime žudi. Jedini izlaz iz Apolonijeva zarobljeništva mladi pjesnik ovjenčan pjesničkim priznanjem pronalazi u četrdesetodnevnome hodočašću u svetište Krvi Kristove, u Središte svijeta – Ludbreg.

Dimenzije
21 x 14 cm
Broj strana
223
Nakladnik
Verbum, Split, 2009.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53235-183-5

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Nekorišteno
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter and the Goblet of Fire

Rowling
Joanne Kathleen Rowling

Harry Potter i vatreni pehar četvrta je knjiga u serijalu o Harryju Potteru, koju je napisala J.K. Rowling. Široko hvaljeni roman dobio je nagradu Hugo, jedinu knjigu o Harryju Potteru koja je dobila prestižnu nagradu za fantasy i znanstvenu fantastiku.

Bloomsbury, 2001.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
14,3212,89
Sablasne priče

Sablasne priče

Stefan Grabinski

Zbirka pripovijesti poljskog predstavnika fantastike, često uspoređivanog s H. P. Lovecraftom ili E. A. Poeom (kojeg i sam autor spominje u jednoj od priča).

Nebula, 2023.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,54
The Settlers of Catan

The Settlers of Catan

Gable
Rebecca Gable

The Settlers of Catan Rebecce Gable je roman povijesne fikcije temeljen napopularnoj društvenoj igri Catan Klausa Teubera.

AmazonCrossing, 2011.
Engleski. Latinica. Broširano.
9,767,32
Masques (Beauty and the Beast)

Masques (Beauty and the Beast)

Ru Emerson

Progonjena balerina bježi u podzemlje nakon godina provedenih Gore

Avon Books, 1990.
Engleski. Latinica. Broširano.
8,27
Anđeo sa zapadnog prozora

Anđeo sa zapadnog prozora

Gustav Meyrink

Anđeo zapadnog prozora čudan je fikcijski roman Gustava Meyrinka prožet alkemijskim, hermetičkim, okultnim i mističnim slikama i idejama ispreplićući život elizabetinskog maga dr. Johna Deeja sa životom izmišljenog modernog potomka, baruna Muellera.

Sipar, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
13,76 - 13,78