Demon i Sveta Krv

Demon i Sveta Krv

Nevenka Nekić

U ovomu uzbudljivu romanu poznata književnica Nevenka Nekić (autorica književne uspješnice Kardinalovo srce) čitatelju nudi dva sloja, dvije usporedne radnje koje se odigravaju u različitim povijesnim razdobljima te se međusobno prožimlju i nadopunjuju.

Prvi sloj obrađuje suvremena hrvatska pitanja, političke konvertite u kojima prepoznajemo mijene naše aktualne društvene zbilje, samozatajne "ognjištarske književnike" koji nikada nisu bili in i one druge koji svojom dekadentnom literaturom zaposjedaju javni prostor i kreiraju književno i javno mnijenje.

Drugi je sloj romana fantastična priča o darovitu mladu čovjeku koji, poput Fausta, želeći dobiti prestižnu prvu nagradu na najvećemu pjesničkom natječaju, ulazi u odnos s tajanstvenim Apolonijem koji mu, baš kao Mefisto, nudi ono za čime žudi. Jedini izlaz iz Apolonijeva zarobljeništva mladi pjesnik ovjenčan pjesničkim priznanjem pronalazi u četrdesetodnevnome hodočašću u svetište Krvi Kristove, u Središte svijeta – Ludbreg.

Dimenzije
21 x 14 cm
Broj strana
223
Izdavač
Verbum, Split, 2009.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53235-183-5

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Nekorišćeno
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Rowling
Joanne Kathleen Rowling

Harry Potter i odaja tajni nastavak je Harry Pottera i Kamena mudraca, odnosno druga iz serije sedam knjiga o Harry Potteru. Knjiga je objavljena 2. srpnja 1998. Ovo je drugo izdanje iz 2000.

Bloomsbury, 2000.
Engleski. Latinica. Broširano.
13,26
Bratstvo crnog bodeža #4: Vječna kletva

Bratstvo crnog bodeža #4: Vječna kletva

Ward
J. R. Ward

Rhage, najljepši i najubojitiji ratnik Bratstva crnog bodeža, nenamjerno je Bratstvo doveo u veliku opasnost: zajednica degrada planira njegovo uništenje, a Čuvardjeva ga želi kazniti zbog kršenja njezinih naredbi, jer se Rhage zaljubio u smrtnicu...

Znanje, 2012.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
14,75
Metloboj kroz stoljeća / Kennilworthy Whsp

Metloboj kroz stoljeća / Kennilworthy Whsp

Rowling
Joanne Kathleen Rowling

Prvo izdanje. J. K. Rowling napisala je Metloboj kroz stoljeća da bi pomogla dobrotvornoj organizaciji Comic Relief. Prodajom ove knjige kao i Čudesnih zvijeri i gdje ih naći skupljeno je 15.7 milijuna funti za najsiromašniju djecu na svijetu.

Algoritam, 2001.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
46,32
Vrag iz Bamberga

Vrag iz Bamberga

Pötzsch
Oliver Pötzsch

"U ovome romanu ima dovoljno fantastičnog u mračnome praznovjerju da bi se svidio čitateljima fantazije, a napetost, intrige i obrati zasigurno će privući ljubitelje trilera." Booklist

Znanje, 2023.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,38
Štrigun

Štrigun

Davor Dužman

Štrigun je istarski vilenjak, prvi među jednakima u tajnoj grupi viličara, naslednika hiljadugodišnje tradicije. On je u vrtlogu događaja između obaveštajnih službenika, slikara, detektiva i vidovnjaka, a bliži se solsticij...

Sipar, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,28 - 6,43