Kralj Isus

Kralj Isus

Robert Graves
Graves

'Kralj Isus' je proglašen jednim od najkontroverznijih povijesnih romana svih vremena. Robert Graves je u njemu je potvrdio iznimnu književnopovijesnu erudiciju i uložio velik trud kako bi proizveo veličanstven prikaz Kristovog života.

Graves je u Hrvatskoj poznat kao autor povijesnog romana “Ja, Klaudije”, koji je svojedobno dobio i iznimno popularnu televizijsku inačicu. No, riječ je o slavljenom engleskom pjesniku, ali i autoru koji se bavio i univerzalnim temama svjetske povijesti i religije. Svojevrsni vrhunac tog očito ne samo literarnog interesa ovjekovječen je baš u “Kralju Isusu”, knjizi koja obiluje povijesnim i religijskim podacima te analizom davnašnjih zbivanja na geografski relativno malom prostoru današnjeg Izraela i, budimo politički korektni, današnje Palestine.

Graves je u knjizi zapravo energični biograf Isusa Krista, ali pri tome zadržava nekonvencionalan pristup prema onoj svima poznatoj biblijskoj, dakle službenoj crkvenoj verziji Isusova života i djela. Iako knjiga “Kralj Isus” iznosi i tvrdnje koje će se mnogim vjernicima, a o klericima da i ne govorimo, učiniti i pretjeranim i preradikalnim, valja reći da autor ovom knjigom nikako ne propituje ni Isusovu pojavu ni njegov čovjekoljubni nauk. Dapače. Stoga će knjiga biti i te kako interesantna svima koji su do dana današnjih zaneseni iznimnom Isusovom pojavom. Ali pišući o Isusu, Graves hrabro i dosljedno iznosi neke svoje istine opravdavajući ih posvemašnjom beletrističkom slobodom pisanja, pa tako u “Kralju Isusu” možemo pročitati i tko je to zapravo Isusov pravi otac, po kome je to Isus ima kraljevsko podrijetlo, tko mu je onda bio djed, zašto je Isus ušao i u brak i zašto ga, na kraju, nije konzumirao... - Denis Derk

Naslov izvornika
King Jesus
Prijevod
Ivan Sršen
Urednik
Darko Milošić
Dimenzije
20 x 13 cm
Broj strana
600
Nakladnik
Sandorf, Zagreb, 2014.
 
Tiraž: 500 primjeraka
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53771-535-9

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Novo
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Bijela božica

Bijela božica

Graves
Robert Graves

Bijela božica – povijesna gramatika pjesničkog mita izvorno je objavljena 1948. i sadrži Gravesovu kontroverznu i neortodoksnu teoriju mitologije, istodobno intuitivnu i utemeljenu na istraživanju pretklasičnih religija

Sandorf, 2016.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
20,32
Duga

Duga

Lawrence
David Herbert Lawrence

Duga je roman autora D. H. Lawrencea napisan 1915. godine. Prati tri naraštaja obitelji Brangwen, posebno se fokusirajući na seksualnost i odnose među likovima.

Otokar Keršovani, 1975.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
3,98 - 4,98
Gospođa Dalloway

Gospođa Dalloway

Woolf
Virginia Woolf

Poput Joycea i Woolfova eksperimentira s romanesknom formom uvodeći nove postupke - simultanost i introspekciju. Zbog toga neki ovaj roman nazivaju i modernim romanom struje svijesti. S pogovorom Miroslava Bekera.

SysPrint, 1997.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
11,32
Josip Andrews

Josip Andrews

Henry Fielding
Matica hrvatska, 1950.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
2,35 - 6,99
Grad kao Alice

Grad kao Alice

Nevil Shute
August Cesarec, 1988.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,99
Buddha iz predgrađa

Buddha iz predgrađa

Kureishi
Hanif Kureishi

Buddha iz predgrađa je roman engleskog pisca Hanifa Kureishija koji je osvojio nagradu Whitbread za najbolji prvijenac. Roman je preveden na 20 jezika, a BBC ga je 1993. pretvorio u četverodijelnu dramsku seriju.

V.B.Z, 2019.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
12,36