HHhH

HHhH

Laurent Binet
Binet

Himmlers Hirn heißt Heydrich – Himmlerov mozak zove se Heydrich...

Reinhard Heydrich, arhetipski nacist poznat pod nadimkom Plava Zvijer, osoba je od najvećeg Hitlerova povjerenja. Za svoje zasluge u kreiranju Konačnog rješenja dobiva novu dužnost – postaje protektor Češke i Moravske. Doselivši se u Prag, toliko je uvjeren u svoju superiornost da se vozi gradom bez pratnje, stoga postaje idealna meta Otpora, koji, premda desetkovan, još uvijek djeluje. I tako započinje operacija Antropoid: dva padobranca nakon obuke u Engleskoj iskaču iz aviona u blizini Praga i obavljaju pripreme za atentat. A iako ih u ključnom trenutku zadesi nevjerojatan peh, hrabri dvojac ne odustaje od svoje smrtonosne misije...

U svojem prvijencu kriptična naziva HHhH Laurent Binet iznosi dinamičnu priču o jednoj od najodvažnijih epizoda Pokreta otpora u Drugom svjetskom ratu na europskom tlu. Roman je intrigantna kombinacija povijesnih likova i činjenica s pričom suvremenog pripovjedača koji ponovno prolazi praškim ulicama što vode do mračne kripte svjedočeći priči koju dosad nitko nije posve rekonstruirao.

Prijevod
Ivana Šojat
Urednik
Seid Serdarević
Dimenzije
20,5 x 13,6 cm
Broj strana
400
Nakladnik
Fraktura, Zaprešić, 2015.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53266-659-5

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Snižena cijena: 17,8513,39
Popust od 25% vrijedi do 15.06.2024. 23:59
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Civilizacije

Civilizacije

Binet
Laurent Binet

Roman Civilizacije dobitnik je Velike nagrade za roman Francuske akademije 2019., a u engleskom prijevodu i Nagrade Sidewise za najbolju prozu alternativne povijesti 2021.

Vuković i Runjić, 2023.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
15,24
Povijest Kristova

Povijest Kristova

Giovanni Papini
Zbor duhovne mladeži, 1936.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,99
Cezar

Cezar

Jelušić
Mirko Jelušić

Romansirana Cezarova biografija (prvi put objavljena na njemačkom 1929.), koja je, iako u dobroj mjeri ahistorijskog karaktera, Jelušiću donijela popularnost, a pisana je nadahnuta usponom Mussolinija na vlast.

Binoza, 1932.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
8,75
Polet naše mladosti

Polet naše mladosti

Aleksandar Zinovjev

"Polet naše mladosti za mene lično ima naročitu ulogu. Sve moje knjige na ovaj ili onaj način odnose se na staljinizam. Ipak, može se reći da sam naročito u ovoj knjizi sveo račune sa staljinizmom." A. Zinovjev

Prosveta, 1985.
Srpski. Latinica. Broširano.
3,78 - 4,99
Kralj života

Kralj života

Jan Parandowski

U ovom romanu Parandowski prikazuje život Oscara Wildea, koji je na prijelomu XIX i XX stoljeća kao pisac, a možda još više po svom načinu života, bio postao moda u čitavoj Europi.

Zora, 1955.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
9,647,23