HHhH

HHhH

Laurent Binet
Binet

Himmlers Hirn heißt Heydrich – Himmlerov mozak zove se Heydrich...

Reinhard Heydrich, arhetipski nacist poznat pod nadimkom Plava Zvijer, osoba je od najvećeg Hitlerova povjerenja. Za svoje zasluge u kreiranju Konačnog rješenja dobiva novu dužnost – postaje protektor Češke i Moravske. Doselivši se u Prag, toliko je uvjeren u svoju superiornost da se vozi gradom bez pratnje, stoga postaje idealna meta Otpora, koji, premda desetkovan, još uvijek djeluje. I tako započinje operacija Antropoid: dva padobranca nakon obuke u Engleskoj iskaču iz aviona u blizini Praga i obavljaju pripreme za atentat. A iako ih u ključnom trenutku zadesi nevjerojatan peh, hrabri dvojac ne odustaje od svoje smrtonosne misije...

U svojem prvijencu kriptična naziva HHhH Laurent Binet iznosi dinamičnu priču o jednoj od najodvažnijih epizoda Pokreta otpora u Drugom svjetskom ratu na europskom tlu. Roman je intrigantna kombinacija povijesnih likova i činjenica s pričom suvremenog pripovjedača koji ponovno prolazi praškim ulicama što vode do mračne kripte svjedočeći priči koju dosad nitko nije posve rekonstruirao.

Prijevod
Ivana Šojat
Urednik
Seid Serdarević
Dimenzije
20,5 x 13,6 cm
Broj strana
400
Nakladnik
Fraktura, Zaprešić, 2015.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53266-659-5

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Civilizacije

Civilizacije

Binet
Laurent Binet

Roman Civilizacije dobitnik je Velike nagrade za roman Francuske akademije 2019., a u engleskom prijevodu i Nagrade Sidewise za najbolju prozu alternativne povijesti 2021.

Vuković i Runjić, 2023.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
15,24
Svršetak vražjeg stoljeća

Svršetak vražjeg stoljeća

Vladimir Bošnjak

Roman Svršetak vražjeg stoljeća opisuje Srijem potkraj XX. stoljeća, kroz događanja u jednoj urbanoj hrvatskoj obitelji, neodvojivo povezanoj sa Srijemom.

Hrvatska riječ, 2006.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,99
Vježbanje života

Vježbanje života

Nedjeljko Fabrio

U Vježbanju života, objavljenom 1985. godine, obuhvaćena su zbivanja od 1820. do 1955. godine u Rijeci. Na podlozi povijesnih zbivanja ispričane su obiteljske kronike dviju obitelji, talijanske i hrvatske.

Večernji list, 2004.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
5,32 - 5,36
Wolf Hall

Wolf Hall

Mantel
Hilary Mantel

Wolf Hall Hilary Mantel uzbudljiv je, dinamičan, maestralno napisan povijesni roman smješten u tudorsku Englesku, u vrijeme vladavine kontroverznoga kralja Henrika VIII.

HarperCollins Publishers, 2010.
Engleski. Latinica. Broširano.
8,366,27
Izgubljeno dostojanstvo

Izgubljeno dostojanstvo

Hans Werner Richter

U ovom romanu Richter je plastično prikazao poslijeratno njemačko društvo sa svim njegovim slabostima i manama, sa svim suprotnostima koje ga prožimaju. Bez sumnje jedno od najvrednijih djela koja nas upoznaju s tim razdobljem njemačke povijesti.

Naprijed, 1963.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
4,99
Izveštaj o caru Davidu

Izveštaj o caru Davidu

Stefan Heym
Prosveta, 1989.
Srpski. Latinica. Broširano.
4,35