Zelena milja

Zelena milja

Stephen King
King

Jedan od najboljih romana Stephena Kinga... Nemoguće je prestati čitati tu priču o neobjašnjivim misterijima, užasima i čudima, i sve to na Kingov način.

Široki hodnik u sredini E-bloka kaznionice Cold Mountain prekriven je linoleumom boje starih, iscijeđenih limeta, pa je Zelena milja ono što se u drugim zatvorima zove Posljednjom miljom. Pruža se šezdesetak dobrih koraka od juga prema sjeveru, od početka do dna. U dnu je kaznena komora sa Starom Munjarom, električnim stolcem, posljednjim prebivalištem stanovnika E-bloka. Život zatvorskih čuvara stubokom se promijeni kad im u listopadu 1932. stigne novi stanovnik, gorostasan zatvorenik John Coffey, osuđen za zvjersko ubojstvo dviju djevojčica. Pronađen je s mrtvim djevojčicama u krilu. I još gore, njegova je izjava pri uhićenju zvučala kao priznanje krivnje. No ništa s tim Johnom Coffeyjem nije kao što se čini na prvi pogled. Taj okrutni ubojica tužnih očiju boji se mraka i često plače, reklo bi se, taj je gorostas enigma obavijena misterijem. Što god da John Coffey jest – zli ubojica ili naivna dobričina – moraju mu se priznati neobične sposobnosti iscjeljenja. Požrtvovno i puna srca spašava druge. Može li itko spasiti njega?

Naslov izvornika
The Green Mile
Prijevod
Ivan Ott
Urednik
Miroslava Vučić
Naslovnica
Vanja Perković
Dimenzije
23 x 15 cm
Broj strana
312
Nakladnik
Lumen, Zagreb, 2021.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53342-195-7

Nema primjeraka u ponudi

Poslednji primjerak je nedavno prodan.

 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Umorstva u ulici Morgue i druge priče

Umorstva u ulici Morgue i druge priče

Po
Edgar Allan Poe

"Umorstva u Ulici Morgue" je kratka horor priča Edgara Allana Poea napisana 1841. U djelu se spominje birljantni Auguste Dupin i smatra se jednom od prvih kriminalističkih priča.

Večernji list, 2004.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
4,22 - 4,24
Chemical Secret

Chemical Secret

Tim Vicary
Oxford University Press, 2003.
Engleski. Latinica. Broširano.
4,993,49
Voodoo Island

Voodoo Island

Michael Duckworth
Oxford University Press, 2002.
Engleski. Latinica. Broširano.
4,99
Prokletije

Prokletije

Ognjanović
Dejan Ognjanović

Kraj 1990-ih na prostorima bivše Jugoslavije: jedno ratište se gasi, a drugo, na Kosovu, polako počinje da tinja… Grupu veterana specijalna misija vodi u srce planinskog vijenca Prokletije. Tamo gdje se prožimaju Ljudsko, Podljudsko i Nadljudsko…

Samizdat, 2021.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
19,98 - 19,99
Paradox of Cruelty

Paradox of Cruelty

Hallie
Philip Paul Hallie

Istraživanje o tome kako djeluje bol i koje probleme uzrokuje, ilustrirano na primjerima iz umjetnosti i literature. Zašto se većina ljudi apstraktno protivi okrutnosti, dok istovremeno imamo toliko primjera okrutnosti u stvarnom životu?

Wesleyan University Press, 1969.
Engleski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
19,9915,99
Meksički roman strave

Meksički roman strave

Silvia Moreno-Garcia

Očaravajuća feministička verzija romana strave. U Meksiku pedesetih godina 20. stoljeća mlada pripadnica visokog društva otkriva jezive tajne prekrasne stare vile.

Mozaik knjiga, 2021.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
12,628,83