Crni cvet

Crni cvet

Boban Knežević

Fantastična priča u kojoj su vešto oživljeni motivi narodne književnosti, naročito svet epskih pesama i bajki. Tako su se, jedan spram drugog, našli likovi u kojima se prepoznaju Marko Kraljević i Baš-Čelik, i predeli poput Helenine gore i šume Striborove

Roman "Crni cvet" je zanimljive konstrukcije i jednostavnog stila. Roman je dat kroz mešavinu i probijanje žanrova (fantastike, epike, istoricizma, akcionog...), da bi se stvorila jasna parabola, van žanrovskih granica. Iako se ona dotiče hrabrosti, kukavičluka, vladanja, gubitka i nade, u pitanju je parabola o moći. Svi susreti na putu glavnog junaka (pseudo Kraljevića Marka) kroz srednjovekovnu Srbiju, kušnje su njegovog karaktera i isprobavanje granica novih mogućnosti u okviru njegove ličnosti. Posedovanje moći i nadljudske snage u junaku pokreće čitav proces preispitivanja sopstvenih želja, ciljeva, vrlina i mana. Jedan od zaključaka knjige Bobana Kneževića jeste da kada se poseduje moć, nije dovoljno biti hrabar čovek, nego pre svega, dobar čovek.

Urednik
Miodrag Milovanović
Naslovnica
Tanja Jeremić
Dimenzije
22 x 12 cm
Broj strana
166
Nakladnik
Everest media, Beograd, 2008.
 
Srpski jezik, latinica, broširano.
ISBN
978-8-67756-006-5

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Nekorišteno
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Živosahranjeni

Živosahranjeni

Boban Knežević
Vlastita naklada, 2017. Broširano.
9,99
Okretaj zavrtnja, i druge priče o duhovima

Okretaj zavrtnja, i druge priče o duhovima

James
Henry James

Potakavši kritičare na oprečna tumačenja, priča je stekla status jedne od najpoznatijih ikada napisanih priča o sablastima te najkontroverznijeg djela Henryja Jamesa, književnika čije je majstorsko pripovjedačko umijeće ostavilo neobično snažan trag.

Orfelin izdavaštvo, 2020. Broširano.
13,28
Bratstvo crnog bodeža: Zvijer u njemu

Bratstvo crnog bodeža: Zvijer u njemu

Ward
J. R. Ward

Treća knjiga nevjerojatnog serijala koji ruši sve rekorde čitanosti!

Znanje, 2012. Broširano.
22,46 (komplet)
Knjiga Ejbonova

Knjiga Ejbonova

Smith
Clark Ashton Smith

Knjiga Ejbonova je naslov famozne demonske knjige, okultnog priručnika i skrivene povijesti svijeta koju je zamislio klasik fantastike i strave, Clark Ashton Smith. Savršen naslov za antologiju od 21 najbolje horor priče iz njegovog bogatog opusa.

Orfelin izdavaštvo, 2021. Tvrde korice.
36,64
Aberrant

Aberrant

Marek Šindelka

Aberrant by Marek Šindelka is a brilliantly written and ingeniously constructed novel ... when finished the reader is left with a liberating feeling of catharsis befitting the dramas of antiquity and medieval legends.

Twisted Spoon Press, 2017. Broširano.
19,9914,99