Igrom do sebe 102 igre za rad u grupi

Igrom do sebe 102 igre za rad u grupi

K. Bunčić, Đ. Ivković, J. Janković, A. Penava

Knjiga Igrom do sebe namijenjena je voditeljima grupa koji žele osvježiti i unaprijediti svoj rad. Za primjenu igara u grupnom radu ULOGA VODITELJA izuzetno je važna. Ona podrazumijeva znanja, vještine i iskustvo voditelja na stupnju koji odgovara vrsti i cilju grupe gdje se igre primjenjuju. Ona podrazumijeva i opuštenost voditelja, koja mora biti odraz dobrog poznavanja grupnih i individualnih procesa, te poznavanje grupnih psihoterapijskih smjerova. Podrazumijeva se da je voditelj u grupama stekao iskustvo sudionika, a ne samo voditelja. Također mora biti spreman otkriti sebe i ravnopravno sudjelovati u svim grupnim eksperimentima s ostalim sudionicima.

Igra je prvo čovjekovo samostalno i stvaralačko iskustvo s okolinom. Ona je i jedan od prvih načina učenja koji omogućuje svakome da znanja koja mu mogu pomoći u racionalnoj, djelotvornoj i organiziranoj akciji, iznađe upravo u sebi i kroz vlastito iskustvo. Osnivanje grupa radi osobnog rasta i razvoja, u kojima se primjenjuju različite igre, pokazalo se vrlo korisnim, pa se sve više autora bavi istraživanjem grupa i grupnih procesa i njihovom znanstvenom evaluacijom.

Dimenzije
20 x 14 cm
Broj strana
147
Nakladnik
Vlastita naklada, Zagreb, 1994.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Nema primjeraka u ponudi

Poslednji primjerak je nedavno prodan.

 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Kako je paž spasio Zagreb

Kako je paž spasio Zagreb

Igor Knižek

Radnja ove bajke odvija se u trinaestom stoljeću u okolici Zagreba, točnije u Prigorju. Kralj u borbu protiv Mongola šalje jedanaest vitezova i jednoga paža.

Sipar, 2012.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,98 - 5,99
Bajke jugoslovenskih naroda

Bajke jugoslovenskih naroda

Ovakvo izdanje bajki pruža neopterećeno uživanje svim uzrastima i ukusima: jer narodna književnost je uvijek mlada kao najmlađe pokoljenje i stara kao prvi čovjek koji je postao svjestan svoje ljudskosti. S predgovorom Miodraga B. Šijakovića.

Branko Đonović, 1963.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,62
Palčica

Palčica

Andersen
Hans Christian Andersen
Naprijed, 1979.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,74
Zlatokosa i tri medvjeda (slikovnica iznenađenja)

Zlatokosa i tri medvjeda (slikovnica iznenađenja)

“Bila jednom jedna djevojčica, lijepa i znatiželjna, a zvala se Zlatokosa”, početak je poznate klasične bajke iznova prepričane te obogaćene veselim i vedrim ilustracijama.

Tormont Publications Inc., 2000.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,22
Ja volim klasike

Ja volim klasike

Stevenson et al.
Robert Louis Stevenson, Jules Verne, Louisa May Alcott, Daniel Defoe
NIŠRO Oslobođenje, 1990.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,32
Bajke afričkih naroda

Bajke afričkih naroda

Ovakvo izdanje bajki pruža neopterećeno uživanje svim uzrastima i ukusima: jer narodna književnost je uvijek mlada kao najmlađe pokoljenje i stara kao prvi čovjek koji je postao svjestan svoje ljudskosti. S predgovorom Milana V. Dimića.

Branko Đonović, 1964.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
7,62