Tako je bilo

Tako je bilo

T. Lobsang Rampa

Ali ni tisak, ni radio, ni izdavači nikada mi nisu pružili priliku da ispričam svoju verziju priče. Nikada! Niti su me ikada pozvali da se pojavim na TV ili radiju i da ispričam Istinu! Naprotiv, kao i mnoge prije mene, stalno me progone jer sam „drugačiji“ od većine. Na taj način Humanost uništava one koji bi Ljudskoj rasi mogli dati iznimna znanja ili iskustva. Mi Neobični, mogli bismo, ako bi nam se dopustilo, ukloniti Granice Znanja i unaprijediti razumijevanje Čovjeka. O meni se piše da sam malen i dlakav, krupan i ćelav, visok i nizak, mršav i debeo. Također sam - prema „pouzdanim“ novinskim izvještajima - Englez, Rus, Nijemac kojega je na Tibet poslao Hitler, Indijac, itd. „Pouzdani“ novinski izvještaji! SVE DRUGO - baš sve osim ISTINE - ali ona je u mojim knjigama. O meni je ispričano i priča se toliko laži! Toliko mnogo izmišljotina koje su mi zadale tako mnogo patnje i bijede -ali u ovoj knjizi je Istina. Ispričat ću vam kako je to bilo!

Prijevod
Rada Kovačević Škrtić
Dimenzije
19 x 11 cm
Broj strana
239
Nakladnik
August Cesarec, Zagreb, 1991.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Nekorišteno
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Predsjednički dućan

Predsjednički dućan

Vesna Marić

Novi roman Vesne Marić, britanske spisateljice koja je kao tinejdžerica morala izbjeći iz ratnog Mostara te život nastaviti u Engleskoj, aludira na svima nama vrlo dobro poznatu, blisku povijest, u originalnoj vizuri i maniri velikih emigrantskih romana.

Sandorf, 2022.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
14,35
Izgubljeni svetovi 2001.

Izgubljeni svetovi 2001.

Clarke
Arthur C. Clarke

Izgubljeni svjetovi 2001. je knjiga engleskog pisca Arthura C. Clarkea iz 1972. objavljena kao pratnja romana 2001: Svemirska odiseja. Knjiga se sastoji od dijelova Clarkeovih zaostalih događanja u vezi s scenarijom, ali i produkcijskim temama.

Prosveta, 1978.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,26 - 4,58
Hotel Bertram

Hotel Bertram

Christie
Agatha Christie

"Hotel Bertram" iz kasne je faze romana Agathe Christie s Jane Marple. Junakinju romana, gđicu Marple, jedna je kritičarka proglasila “istinskom starom curom krimića”, junakinja je još 11 romana Agathe Christie.

Globus, 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
8,26
Tajna boskomske doline

Tajna boskomske doline

Doyle
Sir Arthur Conan Doyle

Zbirkom ovdje sabranih kriminalističkih pripovijedaka, objavljenih 1891. i 1892. u časopisu "Strand", neobični detektiv i njegov prijatelj Watson najzad su zadobili naklonost publike.

Alfa, 1978.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
56,32 (komplet)
Fever Pitch

Fever Pitch

Hornby
Nick Hornby

Mnogima je gledanje nogometa puka zabava, nekima više poput rituala; ali drugima, njegovi usponi i padovi daju priču o samom životu.

Penguin Books Ltd, 2000.
Engleski. Latinica. Broširano.
4,87
Kucaj srca

Kucaj srca

Steel
Danielle Steel
Mladinska knjiga, 1991.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,00 - 3,18