Tamni cvet

Tamni cvet

John Galsworthy

Poznat po svom glavnom djelu Saga o Forsyteima, Golsworthy nam i u ovom romanu, pored ljubavne priče, nudi oštru sliku britanske više klase s kraja devetnaestog i početka dvadesetog stoljeća.

Znatno manjeg obima od Sage o Forsyteima, Tamni cvijet nam u formi triptiha donosi priču o Marku Lennanu i njegovim ljubavima u tri životna doba.

U prvom dijelu naslovljenom kao Proljeće Mark je mladi student na Oxfordu koji se zaljubljuje u daleko stariju suprugu svog profesora. U dijelu pod nazivom Ljeto, pratimo Marka u naponu životne i kreativne snage kako se zaljubljuje u djevojku svojih godina, dok u posljednjem delu Jesen vidimo već ostarjelog Marka kako se zaljubljuje u šiparicu.

Kroz ove tri ljubavne priče Golsworthy pokušava prodrijeti u dušu mladih i starih ljubavnika u potrazi za porivima koji nagone čovjeka da radi nezamislive stvari kada se zaljubi, ali i oslikava svo licemjerje i dekadenciju engleske više klase.

Roman je prvi put objavljen 1913. godine, godinu dana prije početka rata koji će zauvijiek promijeniti društvo opisano u ovom romanu.

Naslov izvornika
The Dark Flower
Prijevod
Aleksandar Vidaković
Broj strana
270
Nakladnik
Rad, Beograd, 1961.
 
Srpski jezik, latinica, broširano.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u dobrom stanju (tragovi korištenja)
Oštećenja / nepogodnosti:
  • Požutjeli listovi
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Moderna komedija

Moderna komedija

John Galsworthy

U svom monumentalnom djelu Saga o Forsyteima i Moderna komedija Golsworthy prikazuje život čitavog jednog društva počev od osamdesetih godina 19. stoljeća, Englesku snažnu i bogatu u Viktorijino doba, pa sve do dvadesetih godina 20. stoljeća.

Mladost, 1968. Tvrde korice s ovitkom.
7,9960,20
Saga o Forsyteima

Saga o Forsyteima

John Galsworthy

Saga o Forsytima, prvi put objavljena pod tim naslovom 1922., serija je od tri romana i dva interludija objavljena između 1906. i 1921. engleskog pisca Johna Galsworthyja, dobitnika Nobelove nagrade za književnost.

Prosveta, 1968. Broširano.
Knjiga se sastoji od tri toma
9,9975,27
Tito Dorčić

Tito Dorčić

Vjenceslav Novak
Matica hrvatska, 1906. Tvrde korice.
13,99105,41
Traženje apsolutnog

Traženje apsolutnog

Honore de Balzac
Svjetlost, 1970. Tvrde korice.
4,9937,60
Ne pokušavajte ovo kod kuće

Ne pokušavajte ovo kod kuće

Katie Pearson

Nakon što sudbina stjera Dot u kut, ona se odlučuje na promjenu karijere. Napušta svoj posao i hvata se u koštac s majčinstvom. Pa što ako je se njene kćeri jedva sjećaju - koliko joj teško može biti?

Marjan tisak, 2006. Broširano.
4,9937,60
Junak našeg doba

Junak našeg doba

Mihail Jurjevič Ljermontov
Rad, 1962. Broširano.
1,9914,99