Eugen Werber

Eugen Werber

Eugen Verber, inače glumac i prevodilac, bio je najbolji poznavalac judaistike u bivšoj Jugoslaviji. Rođen je 1923. u Subotici, školovao se u Novom Sadu. Prevodio je s hebrejskog i jidiša, surađivao u enciklopedijskim izdanjima na temu judaistike, a u izdanjima Saveza jevrejskih opština Jugoslavije često se javljao radovima iz oblasti hebrejske književnosti i istorije.

Iako je široj javnosti bio poznat prije svega kao glumac, proslavio se i prijevodima Talmude, Kabale, Kumranskih rukopisa i drugih djela židovske i biblijske književnosti. Glumačku je karijeru započeo u Vojvođanskom narodnom pozorištu, paralelno je radio i kao novinar u subotičkoj „Hrvatskoj riječi“ i jednom mađarskom listu.

Pamtimo ga kao Hansa Šmita iz „Otpisanih“, Matkovića iz serijala o kamiondžijama Paji i Jaretu, ali i kao kolegu Veselina Cvetkovića u kultnom filmu „Varljivo leto ’68“. Zapažene su i njegove uloge u filmovima Operacija Beograd, Valter brani Sarajevo, Salaš u malom ritu, Zimovanje u Jakobsfeldu, Zadah tela, Biciklisti…


Naslovi u ponudi

Biblijske priče

Biblijske priče

Eugen Werber
Cankarjeva založba, 1988.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,997,99
Kršćanstvo prije Krista?

Kršćanstvo prije Krista?

Eugen Werber

„Kumranski spisi” ili „Svici sa Mrtvog mora” predstavljaju jedno od najvećih otkrića 20. veka, koje dovode do revizije nekih previše pojednostavljenih ateističkih shvatanja.

Liber, 1972.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
12,3611,12