Eugen Werber

Eugen Werber

Eugen Werber, inače glumac i prevodilac, bio je najbolji poznavalac judaistike u bivšoj Jugoslaviji. Rođen je 1923. u Subotici, školovao se u Novom Sadu. Prevodio je s hebrejskog i jidiša, surađivao u enciklopedijskim izdanjima na temu judaistike, a u izdanjima Saveza jevrejskih općina Jugoslavije često se javljao s radovima iz oblasti hebrejske književnosti i povijesti.

Iako je široj javnosti bio poznat prije svega kao glumac, proslavio se i prijevodima Talmuda, Kabale, Kumranskih rukopisa i drugih djela židovske i biblijske književnosti. Glumačku je karijeru započeo u Vojvođanskom narodnom pozorištu, a paralelno je radio i kao novinar u subotičkoj „Hrvatskoj riječi“ i jednom mađarskom listu.

Pamtimo ga kao Hansa Šmita iz „Otpisanih“, Matkovića iz serijala o kamiondžijama Paji i Jaretu, ali i kao kolegu Veselina Cvetkovića u kultnom filmu „Varljivo leto ’68“. Zapažene su i njegove uloge u filmovima Operacija Beograd, Valter brani Sarajevo, Salaš u malom ritu, Zimovanje u Jakobsfeldu, Zadah tela, Biciklisti…


Naslovi u ponudi

Biblijske priče

Biblijske priče

Eugen Werber
Cankarjeva založba, 1988.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
9,99
Kršćanstvo prije Krista?

Kršćanstvo prije Krista?

Eugen Werber

"Kumranski spisi" ili "Svitci s Mrtvog mora" predstavljaju jedno od najvećih otkrića 20. stoljeća, koja navode na reviziju i nekih suviše simplificiranih ateističkih shvaćanja.

Liber, 1972.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
12,36