Antički grad na istočnom Jadranu

Antički grad na istočnom Jadranu

Mate Suić

Knjiga Mate Suića “Antički grad na istočnom Jadranu” predstavlja veliko obogaćenje hrvatske znanstvene literature u kojoj se proučava arheološka, urbanistička i arhitektonska problematika antičkog razdoblja.

Autor je u ovom djelu u prvom redu integrirao sva dosadašnja naučna otkrića i saznanja na području proučavanja navedene tematike, pruživši pritom prikazane podatke uz bogatu dokumentaciju. On je nadalje u ovoj radnji prikazao obilje rezultata svog opsežnog naučno-istraživačkog rada proširivši time uvid u bogatstvo i kvalitetu antičke ostavštine na tlu naše jadranske obale.

Na podlozi bogatog materijala provedena je u ovoj knjizi iscrpna analiza razvojnog procesa nastajanja naselja i gradova u rasponu od predpovijesnog razdoblja do završetka antičkog doba. Pritom posebnu vrijednost ovog naučnog rada predstavlja opsežna komparativna građa na podlozi koje je provedena sistematizacija i temeljna tipološka klasifikacija antičkih naselja i gradova na našem obalnom području. Osobit značaj pružaju nadalje ovom djelu opsežan prikaz i detaljna obrada arhitektonske djelatnosti antičkog razdoblja pri čemu je analiziran velik broj važnih i vrijednih antičkih arhitektonskih objekata izgrađenih na našem tlu. Uz mnogobrojnu tehničku dokumentaciju o postojećem stanju pojedinih nalaza prikazane su i mnoge rekonstrukcije izvornih oblika pojedinih građevina temeljene na detaljnom arheološkom proučavanju objekata i bogatom registru komparativnog materijala.

Svojom znanstvenom vrijednošću i opsegom obrađenog materijala ova se knjiga uključila među temelj na djela u krugu svoje naučne domene.

Urednik
Milan Prelog
Naslovnica
Krešimir Rončević
Dimenzije
30 x 21 cm
Broj strana
328
Izdavač
Sveučilišna naklada Liber (SNL), Zagreb, 1976.
 
Latinica. Tvrde korice s omotom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Oštećenja / nepogodnosti:
  • Blago oštećenje omota
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Istorija džeza

Istorija džeza

Džems Linkoln Kolijer

Knjiga predstavlja kompletnu istoriju najtrajnijih originalne američke muzike.

Nolit, 1989.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
18,98
U čast demokratije: Najlepše građevine i prostori sveta

U čast demokratije: Najlepše građevine i prostori sveta

Harry C. Lindinger

Knjiga "U čast demokratije" pripada zbirci knjiga "Najlepše građevine i prostori sveta" i obrađuje simbole demokratske vladavine, poput Atenskog akropolja, Bazelske općine, Londonskog Parlamenta, Bijele kuće i drugih.

Vuk Karadžić, 1986.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
7,24
Povijest plesa starih civilizacija

Povijest plesa starih civilizacija

Ana Maletić

Jedna od bitnih kulturoloških knjiga, antologijski vrijedno izdanje za ljubitelje i proučavatelje plesa. Drugi svezak knjige, posvećen plesu u istočnim civilizacijama.

Matica hrvatska, 2002.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
Knjiga se sastoji od dva toma
13,95 - 13,98
Eugène Delacroix: Princ romantizma

Eugène Delacroix: Princ romantizma

Néret
Gilles Néret

#24. Svaka knjiga u Taschenovoj seriji Basic Art sadrži detaljan kronološki sažetak umjetnikova života i rada, koji pokriva kulturnu i povijesnu važnost umjetnika, približno 100 ilustracija u boji s objašnjenjima, sažetu biografiju.

Taschen, 2007.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,32
Österreichs Amerika-Ausstellung "Kunstschätze aus Wien"

Österreichs Amerika-Ausstellung "Kunstschätze aus Wien"

Kunsthistorisches Museum, 1953.
Nemački. Latinica. Broširano s omotom.
6,78
Édouard Manet: Prvi modernist

Édouard Manet: Prvi modernist

Néret
Gilles Néret

#22. Svaka knjiga u Taschenovoj seriji Basic Art sadrži detaljan kronološki sažetak umjetnikova života i rada, koji pokriva kulturnu i povijesnu važnost umjetnika, približno 100 ilustracija u boji s objašnjenjima, sažetu biografiju.

Taschen, 2007.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,32