Antički grad na istočnom Jadranu

Antički grad na istočnom Jadranu

Mate Suić

Knjiga Mate Suića “Antički grad na istočnom Jadranu” predstavlja veliko obogaćenje hrvatske znanstvene literature u kojoj se proučava arheološka, urbanistička i arhitektonska problematika antičkog razdoblja.

Autor je u ovom djelu u prvom redu integrirao sva dosadašnja naučna otkrića i saznanja na području proučavanja navedene tematike, pruživši pritom prikazane podatke uz bogatu dokumentaciju. On je nadalje u ovoj radnji prikazao obilje rezultata svog opsežnog naučno-istraživačkog rada proširivši time uvid u bogatstvo i kvalitetu antičke ostavštine na tlu naše jadranske obale.

Na podlozi bogatog materijala provedena je u ovoj knjizi iscrpna analiza razvojnog procesa nastajanja naselja i gradova u rasponu od predpovijesnog razdoblja do završetka antičkog doba. Pritom posebnu vrijednost ovog naučnog rada predstavlja opsežna komparativna građa na podlozi koje je provedena sistematizacija i temeljna tipološka klasifikacija antičkih naselja i gradova na našem obalnom području. Osobit značaj pružaju nadalje ovom djelu opsežan prikaz i detaljna obrada arhitektonske djelatnosti antičkog razdoblja pri čemu je analiziran velik broj važnih i vrijednih antičkih arhitektonskih objekata izgrađenih na našem tlu. Uz mnogobrojnu tehničku dokumentaciju o postojećem stanju pojedinih nalaza prikazane su i mnoge rekonstrukcije izvornih oblika pojedinih građevina temeljene na detaljnom arheološkom proučavanju objekata i bogatom registru komparativnog materijala.

Svojom znanstvenom vrijednošću i opsegom obrađenog materijala ova se knjiga uključila među temelj na djela u krugu svoje naučne domene.

Urednik
Milan Prelog
Naslovnica
Krešimir Rončević
Dimenzije
30 x 21 cm
Broj strana
328
Nakladnik
Sveučilišna naklada Liber (SNL), Zagreb, 1976.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Oštećenja / nepogodnosti:
  • Blago oštećenje omota
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Hinterglasmalerei: Geschichte, Erscheinung, Technik mit Fotos

Hinterglasmalerei: Geschichte, Erscheinung, Technik mit Fotos

Gislind M. Ritz

Ovaj naslov dolazi iz zbirki sveučilišta za umjetnički i industrijski dizajn.

Callwey Verlag, 1972.
Njemački. Latinica. Tvrde korice.
6,98
Medaljer Vanja Radauš

Medaljer Vanja Radauš

Mesinger
Bogdan Mesinger

Peti memorijal Ive Kerdića

Galerija likovnih umjetnosti, 1993.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,98
Caravaggio

Caravaggio

Gilles Lambert

#19. Svaka knjiga u Taschenovoj seriji Basic Art sadrži detaljan kronološki sažetak umjetnikova života i rada, koji pokriva kulturnu i povijesnu važnost umjetnika, približno 100 ilustracija u boji s objašnjenjima, sažetu biografiju.

Taschen, 2006.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,32
Pojmovnik ruske avangarde #10

Pojmovnik ruske avangarde #10

Ova knjiga nudi 22 članka vodećih europskih i domaćih istraživača-rusista i slavista, pisanih krajem 1980-ih i na početku 1990-ih godina za dosad nikada objavljeni jubilarni svezak Pojmovnika ruske avangarde.

Sandorf, 2021.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
8,96
Brojgel

Brojgel

Piero Bianconi
Izdavački zavod Jugoslavija, 1981.
Srpski. Latinica. Broširano.
8,26
Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

Frank Zöllner

#2. Svaka knjiga u Taschenovoj seriji Basic Art sadrži detaljan kronološki sažetak umjetnikova života i rada, koji pokriva kulturnu i povijesnu važnost umjetnika, približno 100 ilustracija u boji s objašnjenjima, sažetu biografiju.

Taschen, 2006.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
6,32