Klasna borba i koncepcije razvoja

Klasna borba i koncepcije razvoja

Luka Marković

Ovo djelo se bavi temama klasne borbe i različitim koncepcijama društvenog i ekonomskog razvoja, pružajući uvid u sociološke i ekonomske teorije relevantne za to vrijeme.

Knjiga “Klasna borba i koncepcije razvoja” autora Luke Markovića bavi se analizom klasne borbe kao centralnog elementa u razvoju društvenih i ekonomskih sistema. Ključne teme uključuju:

-Klasna svijest: Istraživanje kako se klasna svijest razvija i utječe na transformaciju klase od “klase po sebi” do “klase za sebe”. -Klasna borba: Analiza klasne borbe kao pokretačke sile povijesnih promjena i njenog utjecaja na društveni razvoj. -Razvojne koncepcije: Proučavanje različitih teorijskih pristupa razvoju, uključujući socijalističke i kapitalističke modele. -Socijalna i politička filozofija: Razmatranje uloge ideologije i politike u oblikovanju društvenih odnosa i ekonomske politike.

Ove teme su istražene kroz prizmu marksističke teorije, pružajući kritički osvrt na socijalne i ekonomske strukture tog vremena

Urednik
Darko Grlić, Ivan Kuvačić, Antun Žvan
Naslovnica
Dean Jokanović Toumin
Dimenzije
22,5 x 14,5 cm
Broj strana
208
Izdavač
Naprijed, Zagreb, 1978.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Slušanjem do uspjeha

Slušanjem do uspjeha

Steve Shapiro

Uspješan mrežni marketing počinje privlačenjem dobrih ljudi u vašu organizaciju te brigom i pomoći, koju ćete im nuditi, da oni uspiju u postizanju svojih ciljeva.

Založba Tuma d.o.o, 2002.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,22
Ekonomija spomeničke baštine

Ekonomija spomeničke baštine

Hrvoje Šošić
Školska knjiga, 1991.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
2,50
Izazovi menadžmenta u XXI. stoljeću

Izazovi menadžmenta u XXI. stoljeću

Eliza G. C. Collins, Mary Anne Devanna

Izazovi upravljanja u KSKSI veku. veka je knjiga koja nastoji da čitaocu pruži aktuelni uvid u celokupno današnje poslovno okruženje, u ideje, veštine i moć koju pruža posao menadžera i rukovodilaca.

Mate d.o.o, 2002.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
21,36
Tržišta kapitala

Tržišta kapitala

Bernard J. Foley

Svrha ove knjige je da kombinuje teorijske rasprave i institucionalne opise kako bi pružila uvid u rad nekih od najvećih svetskih tržišta kapitala. Namenjen je studentima, ali je napisan na pristupačan način za širu publiku.

Mate d.o.o, 1993.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
11,24
The Welfare State We're in

The Welfare State We're in

James Bartholomew

U ovoj snažnoj knjizi, koja se sada proučava na sveučilištima u Britaniji i drugdje, James Bartholomew iznosi svetogrdni argument da je država blagostanja, bez obzira na to koliko dobro mislili njeni utemeljitelji, učinila više štete nego koristi.

Politico's Publishing, 2004.
Engleski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
15,22
Ekonomija

Ekonomija

Paul A. Samuelson, William D. Nordhaus

Najpoznatiji udžbenik ekonomije daje jasan, točan i zanimljiv uvod u načela suvremene ekonomike i investicije američke i svjetske ekonomije. Ovo, petnaesto izdanje, uključuje ekonomiku zdravstva i ekonomiku zaštite okoliša.

Mate d.o.o, 1992.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
13,52 - 13,54