Izbor puta

Izbor puta

Swami Rama
Rama

Ova knjiga je vodič koji opisuje sve glavne puteve koji vode do prosvetljenja. Iako su putevi različiti, odredište je jedno.

Praktični vodič koji opisuje sve glavne puteve koji vode do prosvetljenja. Knjiga je podeljena na sedam poglavlja. Prvi deo je uvod i pomoć u izboru puta, a zatim su opisani glavni putevi joge: jnana, bhakti, karma, raja, laja, ali i različite metode buđenja kundalini, uključujući tantru. Opis i razumevanje načina joge rezultat su neposrednog iskustva autora, koje je stekao od ranih dečačkih dana praktikujući sve discipline joge. Rođen 1925. u severnoj Indiji, on sebe opisuje kao glasnika koji prenosi mudrost himalajskih mudraca.

Svako ljudsko biće ima jedinstven kvalitet, a svaki tragalac je obdaren nečim posebnim i izuzetnim. Svako je jedinstven na svoj poseban način. Nakon postizanja ovog izuzetnog kvaliteta, čovek može da ide putem i da ne gubi vreme i energiju na kupovinu izloga i kupovinu na duhovnoj pijaci. Osvešćujući prirodne sklonosti i talente, možemo izabrati i vežbati put koji je najpogodniji i prilagođen našim sklonostima i situaciji.

Naslov originala
Choosing a path
Prevod
Maja Potočnik
Dimenzije
20 x 14 cm
Broj strana
229
Izdavač
CID-NOVA, Zagreb, 2002.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Novo
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Duhovnost : transformacija iznutra i izvana

Duhovnost : transformacija iznutra i izvana

Rama
Swami Rama

„Čovek zbog duhovne prakse ne mora da se odvaja od porodice, rodbine i društva. Ne može i ne treba da ostavi sve, da se svega odrekne, jer mu ionako ništa ne pripada.

CID-NOVA, 2002.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
8,76
Umjetnost sretnog življenja

Umjetnost sretnog življenja

Rama
Swami Rama

Savremena psihologija u skladu sa tradicionalnim duhovnim vrednostima je osnovna tema ove knjige. Kroz brojna poređenja i primere, autorka približava jednu stvar kao neophodnost za stvaranje unutrašnjeg mira i sreće.

CID-NOVA, 2018.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
8,52
Rudolf Steiner

Rudolf Steiner

Renata Bakota

Rudolf Steiner je utemeljio antropozofiju - znanost o čovjeku kao osjetilnom i nadosjetilnom biću. Tvrdio je da nadosjetilne spoznaje moraju biti jednako egzaktne kao one prirodoznanstvene, ali da se one ne potvrđuju eksperimentom, već životnim iskustvom.

Sipar.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
17,42
Nauka o Samospoznaji

Nauka o Samospoznaji

Prabhupada
Sri Srimad A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada
The Bhaktivedanta Book Trust, 1990.
Srpski. Latinica. Broširano.
5,22
Egipat - hram univerzuma

Egipat - hram univerzuma

Jeremy Naydler

Autor tvrdi da je tradicionalno shvatanje korena zapadnog uma nepravedno isključivalo drevni Egipat. Proučavanje Egipta ukazuje na značaj proučavanja duhovnih moći, a upravo su različiti aspekti ovih moći predmet interesovanja autora u ovoj knjizi.

CID-NOVA, 2006.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
12,42
Tajne tarota

Tajne tarota

Nigel Havens

Jedno od najboljih djela o tarotu s kojim se možete susresti.

Nova Arka, 1994.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
8,26