Tradicionalna kuharica 2: Namirnice

Tradicionalna kuharica 2: Namirnice

Sve informacije o italijanskim jelima koje ste želeli dok kuvate po receptima iz Tradicionalnog kuvara naći ćete u Tradicionalnom kuvaru 2.

Jedno od najvećih zadovoljstava italijanske kuhinje je njena raznovrsnost. Svaka pokrajina ima svoje omiljene sastojke i hranu, kao i tehnike kuvanja, svaka je jedinstvena na svoj način, a svima im je zajedničko kvalitet sirovina koje se koriste za kuvanje.

Tradicionalna kuvarica 2 je jedinstven i lak za čitanje vodič o ovim namirnicama, a govori i o tome kako se koriste u kuhinji. Ovaj priručnik, opremljen fotografijama u boji, sadrži sve najpoznatije i manje poznate italijanske namirnice pregledne fotografije svih vrsta italijanske hrane: testenine, pirinač, žitarice i mahunarke, sirevi, kiselo meso i kobasice, meso i živina, riba i školjke, povrće, pečurke, voće, sastojci iz ostave, aperitivi i grickalice.

Svako poglavlje sadrži informacije o tome kako i gde se namirnice uzgajaju i proizvode, njihovu istoriju i upotrebu u kulinarstvu, osnovne informacije o kupovini i skladištenju, kao i detalje pripreme i osnovne recepte gde je potrebno. Drugi deo ove knjige je zbirka recepata prelepim fotografijama u boji, sa klasičnim i tradicionalnim receptima iz cele Italije, ilustrovanim uputstvima korak po korak. Kombinujući najpoznatija tradicionalna, regionalna i moderna jela, nudimo vam predjela, supe, jela od testenina, rižoto, palentu i njoke, jela od ribe i morskih plodova, odlična jela od mesa i živine, razna jela od povrća i salate, kao i recepte za ukusna deserti i italijanski domaći kolači Sa više od 500 svojih odličnih fotografija, informativnih tekstova i odličnih originalnih recepata, Tradicionalna kuvarica 2 je jedinstveni praktični priručnik i podsticajna kuvarica - knjiga kojoj ćete teško odoljeti nakon što isprobate recepte iz Tradicionalne kuhinje.

Prevod
Rajna Maršanić-Jovanović, Marko Jovanović
Urednik
Leonardo Marušić
Naslovnica
Sian Keogh
Dimenzije
30 x 23 cm
Broj strana
256
Izdavač
Leo Commerce, Zagreb, 1998.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53623-260-4

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Prilozi i salate

Prilozi i salate

Hrvatska obiteljska kuharica

Mozaik knjiga, 2011.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,62
Englesko-hrvatski ili srpski prehrambeni rječnik

Englesko-hrvatski ili srpski prehrambeni rječnik

Ignac Kulier

Nenad Popović

Grafički zavod Hrvatske (GZH), 1981.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
16,99
Osvježenje iz čaše: kreme, kupovi, sladoledi, napici

Osvježenje iz čaše: kreme, kupovi, sladoledi, napici

Branka Vlahović

Ovaj priručnik je koristan izvor za sve koji žele da obogate svoj repertoar poslastica i uživaju u domaćem osveženju.

Mladost, 1986.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,32
Prirodno i slatko

Prirodno i slatko

Jadranka Boban Pejić

Mnogo recepata, ali i saveta i „malih tajni“, od najjednostavnijih recepata gotovih za tren oka, do raskošnih poslastica za posebne prilike.

Biovega, 1996.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,62
Povijesni, lingvistički i pedagoški aspekti njemačko – austrijske gastro kulture u identitetu grada Osijeka: Projekt Koch Buch 1.8.7.3.

Povijesni, lingvistički i pedagoški aspekti njemačko – austrijske gastro kulture u identitetu grada Osijeka: Projekt Koch Buch 1.8.7.3.

Anamarija Lukić, Stephanie Jug, Zvjezdana Penava Brekalo

Iako naslov knjige sugerira da je riječ o kuharici, radi se o dvosmjernom znanstvenom istraživanju, povijesnom i jezičnom, o gastronomskoj kulturi grada Osijeka u zadnjoj četvrtini 19. te na početku 20. stoljeća.

Njemačka zajednica podunavskih Švaba u Hrvatskoj, 2020.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
11,3410,21
Specijaliteti s roštilja

Specijaliteti s roštilja

Branka Vlahović

Autor daje brojne savete i trikove kako da napravite razne specijalitete sa roštilja, uključujući različite vrste mesa, marinade i adaptacije za različite sredine i goste.

Mladost, 1990.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,28