Tradicionalna kuharica 2: Namirnice

Tradicionalna kuharica 2: Namirnice

Sve informacije o talijanskim namirnicama koje ste poželjeli kuhajući po receptima iz Tradicionalne kuharice, naći ćete u Tradicionalnoj kuharici 2.

Jedan od najvećih užitaka koji pruža talijanska kuhinja njezina je raznovrsnost. Svaka pokrajina ima svoje omiljene sastojke i namirnice, kao i kuharske tehnike, svaka je i na svoj način jedinstvena, a ono što je zajedničko svima jest - kvalitet sirovih namirnica koje se koriste za kuhanje.

Tradicionalna kuharica 2 je jedinstveni i lako čitljiv vodič o ovim namirnicama, a govori i o tome kako se one koriste u kuhinji.Ovaj priručnik opremljen fotografijama u boji sadrži sve najpoznatije i one manje poznate talijanske namirnice s preglednim fotografijama svih vrsta talijanske hrane: tjestenine, riže, žitarica i mahunarki, sireva, salamurenog mesa i kobasica, mesa i peradi, riba i školjki, povrća, gljiva, voća, sastojaka iz smočnice, aperitiva i žesta.

U svakom se poglavlju navode informacije o tome kako se i gdje uzgajaju i proizvode namirnice, njihova povijest i kulinarska uporaba, osnovne informacije o kupovanju i pohranjivanju, kao i pojedinosti o načinu pripremanja i temeljni recepti tamo gdje je to potrebno.Drugi dio ove knjige zbirka je recepata popraćenih prelijepim fotografijama u boji, s klasičnim i tradicionalnim receptima iz cijele Italije, ilustriranih korak-po-korak uputama. Kombinirajući najpoznatija tradicionalna, regionalna i moderna jela, nudimo vam predjela, juhe, jela od tjestenine, rižote, palentu i njoke, ribu i jela od plodova mora, izvrsna jela od mesa i peradi, raznovrsna jela od povrća i salate, kao i recepte za izvrsne deserte i talijanske domaće kolače.S više od 500 svojih sjajnih fotografija, informativnim tekstovima i izvrsnim izvornim receptima, Tradicionalna kuharica 2 jedinstveni je praktični priručnik i poticajna kuharica - knjiga kojoj ćete teško odoljeti nakon što ste isprobali recepte iz Tradicionalne kuharice.

Prijevod
Rajna Maršanić-Jovanović, Marko Jovanović
Urednik
Leonardo Marušić
Naslovnica
Sian Keogh
Dimenzije
30 x 23 cm
Broj strana
256
Nakladnik
Leo Commerce, Zagreb, 1998.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53623-260-4

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Moja polovica jabuke

Moja polovica jabuke

Branka Somen

Ljubavna kuharica s predumišljajem za sve žene i jake muškarce

Profil International, 2010.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,98
Rom und Vatikan

Rom und Vatikan

Loretta Santini
Plurigraf, 1992.
Njemački. Latinica. Broširano.
5,98
Kako čuvati zdravlje i izbjeći bolesti: Priručnik za zdrav i dug život

Kako čuvati zdravlje i izbjeći bolesti: Priručnik za zdrav i dug život

Marylou Ambrose, Robert A. Barnett, Michael Fillon, Jane Leder, Cindy Spitzer, Bibi Wein

Knjiga pruža obilje dragocjenih savjeta o očuvanju zdravlja i promjeni štetnih navika kako bi se živjelo dulje, zdravije i sretnije. Malim promjenama u načinu života mogu se izbjeći velike zdravstvene tegobe i znatno usporiti neizbježni procesi starenja.

Mozaik knjiga, 2008.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,28 - 10,32
Male tajne: 100 kulinarskih delicija

Male tajne: 100 kulinarskih delicija

Sanja Gaži-Prpić

Nova vegetina kuharica ponovno otkriva radosti kuhanja i druženja za stolom.

Profil Knjiga, 2010.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
7,265,45
Župa Supetar na Braču

Župa Supetar na Braču

Joško Kovačić

Prigodom proslave 400. obljetnice utemeljenja (1604. - 2004.)

Graf form, 2004.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
12,98
Osnovi nege bolesnika

Osnovi nege bolesnika

Aleksandar Mezić
Biblioteka vojno-sanitetskog pregleda, 1954.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,50