Ako tebe zaboravim

Ako tebe zaboravim

Jasminka Domaš

Riječ je o prilogu istraživanja povijesti židovskih obitelji na ovom području s nizom dragocjenih podataka otetih zaboravu bilo da je riječ o kulturi ili gospodarstvu. Ukratko, riječ je o iznimno važnoj trilogiji koja je nastajala kroz dvadeset godina. Prva knjiga nosi naziv Obitelj-mišpaha, druga, Glasovi, sjećanja, život i treća, Ako tebe zaboravim. Sve su objavljene s veoma mnogo fotografija i sličnog dokumentarnog materijala, sveukupno skoro tisuću stranica židovske povijesti na ovom tlu.Kulturni i izdavački poduhvat s kakvim se gotovo nijedna manjinska zajednica u Hrvatskoj ne može pohvaliti.

Prema knjizi Ako tebe zaboravim već su snimljena i dva dokumentarna filma Samo čovjek i Čovjek u svijetlom odijelu prikazana na HRT-u i na Filmskom festivalu tolerancije,a u tijeku su i dogovori s Jasminkom kao scenaristicom da se snimi i dokumentarni film o poznatoj židovskoj obitelji Alexander.

Dimenzije
24 x 15 cm
Izdavač
Litteris, Zagreb, 2018.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53819-504-4

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Oštećenja / nepogodnosti:
  • Pečat biblioteke
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Kako pregorjeti i uzeti život u svoje ruke

Kako pregorjeti i uzeti život u svoje ruke

Aljoša Bagola

Aljoša Bagola, jedan je od najcjenjenijih i najčešće nagrađivanih slovenskih kreativnih direktora reklamnih agencija, izvrstan pripovjedač priča, omiljeni predavač i kolumnist. Knjigom Kako pregorjeti i uzeti život u svoje ruke donosi iskrenu ispovijed o

Mozaik knjiga, 2020.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
13,74
Moskovske godine : 1956-1958.

Moskovske godine : 1956-1958.

Veljko Mićunović
Sveučilišna naklada Liber (SNL), 1977.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
6,70
Uzničke uspomene

Uzničke uspomene

Stjepan Radić

Radićeve "Uzničke uspomene" dokument su svojega vremena. U njima je kulturno-historijska slika Hrvatske na prijelazu XIX u XX stoljeće. Ali, one su isto tako i dokaz umjetničkoga talenta Stjepana Radića,

Zora, 1971.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
5,64
Žar na dlanu

Žar na dlanu

Đuro Perica

Pjesme Đure Perice predstavljaju dokument o pobjedi ljudskosti nad nasiljem, o nesalomivosti i veličini duše nad silama zla.

Matica hrvatska, 1990.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
11,57
Rim na prvi pogled

Rim na prvi pogled

Heinrich Böll

Knjiga Rim na prvi pogled otkriva nam njemačkog nobelovca, poznatog pisca, prijatelja i domaćina znamenitih istočnoeuropskih disidenata i pronicljivog promatrača europskih prilika Heinricha Bölla u sasvim novom svjetlu.

Književne novine, 1989.
Srpski. Latinica. Broširano.
9,99
Povijest moga života

Povijest moga života

Sand
George Sand

Autobiografija francuske književnice, pravog imena Aurore Dupin, preteče modernog feminizma, predstavlja remek-djelo ove spisateljice nebičnog i burnog života. Javnost je od nje zazirala, dok su joj se divili Balzac i Dostojevski.

Zora, 1964.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
9,99