Red Notice: How I Became Putin's No.1 Enemy

Red Notice: How I Became Putin's No.1 Enemy

Bill Browder

Finansijski triler, krimi triler i politički krstaški rat, Red Notice je priča o jednom čoveku koji imao velike šanse da promeni svet, kao i priča o tome kako je, bez namere, pronašao smisao u svom životu.

Red Notice čini za razumevanje Rusije i bivšeg Sovjetskog Saveza ono što je Lažovov poker uradio za naše razumevanje Salomon Brothers-a, Vol Strita i poslovanja sa hipotekama 1980-ih. Brauderova poslovna saga se dobro uklapa sa pričom o korupciji i ubistvima u Rusiji Vladimira Putina, čineći Red Notice ranim kandidatom za bilo koju listu najboljih knjiga godine“ (Fortune).

„Deo trilera nalik Džonu Grišamu, delom poslovni i politički memoari. -Njujork tajms

Ovo je priča o slučajnom aktivisti. Bil Brauder je svoj odrasli život započeo kao maverik sa Volstrita čiji su ga instinkti odveli u Rusiju neposredno nakon raspada Sovjetskog Saveza, gde je stekao bogatstvo.

Usput je razotkrio korupciju, a kada jeste, jedva je izbegao život. Njegov ruski advokat Sergej Magnicki nije imao te sreće: završio je u zatvoru, gde je mučen do smrti. To je zauvek promenilo Braudera. Video je ubilačko srce Putinovog režima i proveo je poslednjih pola decenije u kampanji da ga razotkrije. Zbog toga je postao Putinov neprijatelj broj jedan, posebno nakon što je Brauder uspeo da u Sjedinjenim Državama usvoji zakon – Zakon Magnitskog – koji kažnjava listu Rusa umešanih u ubistvo advokata. Putin je slavno uzvratio zakonom koji zabranjuje Amerikancima da usvajaju rusku siročad.

Ilustracije
Will & Dany McIntire
Dimenzije
20 x 13 cm
Broj strana
479
Izdavač
Corgi Books, London, 2015.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Engleski.
ISBN
978-0-55217-032-1

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Atentat

Atentat

Harry Mulisch

Atentat je roman nizozemskog autora Harryja Mulisha iz 1982. Ekranizaciji romana dodijeljen je Oscar za najbolji strani film 1987.

Grafički zavod Hrvatske (GZH), 1987.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,983,98
Slučaj Houdini

Slučaj Houdini

Kerry Wilkinson

Narednica Džesika Danijel je upravo počela da radi na novom mestu, zamenivši svog mentora, koji je ranjen u tuči, a već je bačena u vatru na novom slučaju.

Mozaik knjiga, 2013.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,68
Poljubac sjena: Prvi slučaj Merry Gentry

Poljubac sjena: Prvi slučaj Merry Gentry

Laurell K. Hamilton

Poljubac senki je prvi u nizu romana o vilinskoj princezi mračnog dvora, Marri Gentri, koja živi među ljudima i radi za detektivsku agenciju koja rešava natprirodne slučajeve.

Algoritam, 2013.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,62
Krik helidona

Krik helidona

Robert Ladlam
Stilos, 1990.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,786,74 - 8,427,52
Zver-čovek

Zver-čovek

Zola
Émile Zola

U knjizi “Čovjek – zvijer” Zola opisuje muškarce, žene, stare, mlade, lijepe, ružne, bogate, siromašne koji se, sticajem okolnosti ili zbog poremećenosti uma, pretvaraju u ubojice.

Nolit, 1940.
Srpski. Latinica. Broširano s omotom.
56,32
Nakon što je otišla

Nakon što je otišla

Dahl
Alex Dahl

Neobičan, uzbudljiv i glamurozan psihološki triler. Aleks Dal majstorski prikazuje skrivenu, mračnu stranu više klase. Triler o opasnosti lepote, privlačnosti moći i bogatstva i žarkoj ljubavi majke prema sinu.

Znanje, 2023.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
5,24