Modni Babilon

Modni Babilon

Imogen Edwards-Jones

Bilo da samo površno uživate u kupovini ili ste njen veliki obožavatelj, „Fashion Babilon” će nepovratno promeniti način kupovine, listati stranice Vogue-a i obožavati kult Harvija Nikolsa.

Šta je moda? Šta je unutra? Ko to odlučuje? Zašto je zelena u modi jedne godine, a crvena sledeće? Jedne sezone haljina iz bakinog ormana, a sledeće haj-tek tkanine? Da li su svi u svetu mode na kokainu, a jedino piće koje priznaju je šampanjac? Koje su tačno osobine koje devojka mora da ima da bi se nazvala supermodelom i po čemu se razlikuju od top modela? Ko koga poseduje? Ko koga mrzi? A ko drži ruku u tuđem džepu?

Knjiga „Fashion Babilon” ušla je pod kožu modne industrije po meri, sa namerom da čitaoce provede kroz šest meseci života prosečnog dizajnera. Objašnjava kako se kolekcija sklapa, kako završava na modnim pistama i na naslovnicama prestižnih časopisa. Priča o tome ko ide na revije, gde sedi u gledalištu i šta se zaista dešava u bekstejdžu predstavlja ključna mesta i ljude u ovom neobičnom svetu gde su žene plaćene hiljade samo da ujutru ustaju iz kreveta i gde je pogrešna dužina od suknje može karijeru.

Uredno skrojen i briljantno detaljan, sumanut, duhovit i opak, roman „Modni Vavilon” je vodič kroz poskupljenja i sniženja, fantastične krajnosti i prečice – ukratko, pozadina elitističkog, tajnog sveta mode i lepote.

Naslov originala
Fashion Babylon
Prevod
Franciska Cettl
Urednik
Tamara Perišić
Dimenzije
19 x 13 cm
Broj strana
286
Izdavač
Algoritam, Zagreb, 2007.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53220-535-0

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Nekorišćeno
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Gospođa Delovej

Gospođa Delovej

Woolf
Virginia Woolf

“Gospođa Dalloway” je moderni roman spisateljice Virginije Woolf. Neki ga još nazivaju modernim romanom struje svijesti.

Nolit, 1955.
Srpski. Latinica. Broširano s omotom.
9,74
Pedeset nijansi mračniji

Pedeset nijansi mračniji

E. L. James

Nitko nikada ne bi pomislio da je Christian Grey materijal za brak. No, i to se dogodilo! Ova knjiga je vaša službena pozivnica na vjenčanje desetljeća!

Profil Knjiga, 2012.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,32 - 7,35
Monsinjor Quijote

Monsinjor Quijote

Graham Greene

Radnja romana se odvija u suvremenoj Španjolskoj, gdje katolički župnik, duhovni nasljednik Cervantesovog Don Quijotea, i njegov prijatelj i politički protivnik, komunist, krstare cestama Španjolske, baš kao nekoć Don Quijote i Sancho Pansa.

Znanje, 1983.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
5,14
Rebellious Rake, Innocent Governess

Rebellious Rake, Innocent Governess

Elizabeth Beacon
Mills & Boon Limited, 2011.
Engleski. Latinica. Broširano.
3,44
A Dangerous Fortune

A Dangerous Fortune

Follett
Ken Follett

Epski po svojim razmjerima, Opasna sreća govori o dramatičnim usponima i padovima bogate obitelji Pilaster od autora bestselera Stupovi Zemlje Kena Folletta.

Pan Books, 1995.
Engleski. Latinica. Broširano.
12,56
Contracted: A Wife For The Bedroom

Contracted: A Wife For The Bedroom

Carol Marinelli
Mills & Boon Limited, 2007.
Engleski. Latinica. Broširano.
2,20