Alzheimerova bolest i druge demencije - rano otkrivanje i zaštita zdravlja

Alzheimerova bolest i druge demencije - rano otkrivanje i zaštita zdravlja

Spomenka Tomek-Roksandić, Ninoslav Mimica, Marija Kušan Jukić

Prva knjiga u Hrvatskoj o Alchajmerovoj bolesti, sadržajno strukturirana kroz interdisciplinarnu gerontološko istraživačku aktivnost, kojom se eminentni stručnjaci i naučnici različitih specijalističkih struka bave zdravstvenom zaštitom starijih osoba.

Ovo je prva sveučilišna lektira na ovu temu, koja je nedostajala u dosadašnjoj hrvatskoj obaveznoj obrazovnoj sveučilišnoj literaturi, a koja će značajno doprinijeti razvoju gerontologije i gerijatrije, posebno psihogerijatrije, kao i specijalističkom usavršavanju iz opće/porodične medicine. Priručnik je usmeren na edukaciju i kontinuiranu dalju edukaciju stručnjaka različitih specijalističkih struka koji se bave, ili će se baviti, zdravstvenom zaštitom gerijatrijskih i psihogerijatrijskih pacijenata sa Alchajmerovom bolešću. Namenjen je studentima medicine, postdiplomcima gerijatrije, psihijatrije, javnog zdravlja, epidemiologije, gerontologije, specijalistima opšte/porodične medicine, gerijatrima, psihogerijatrima, psiholozima, neurolozima, gerijatrijskim medicinskim sestrama, socijalnim radnicima, fizioterapeutima, gerontološkim nutricionistima, gerontološkim nutricionistima, gerontološkim nutricionistima, gerontolozima terapeuti za stara lica i geronto-menadžeri i pripravnici u zdravstvenoj zaštiti starih lica.

Prof.dr.sc. Zdravko Ebling (odlomak iz recenzije)

Knjiga je pisana transparentno i pregledno, tekstovi su osmišljeni prema savremenoj obrazovnoj praksi, didaktički su dobro strukturirani, priručnik obogaćen tabelama i slikama, a vrednosti mu dodaju prikazi slučajeva iz prakse. Zaštita zdravlja starijih je glavni pokazatelj napretka ili neuspeha u zaštiti zdravlja celokupne populacije. Najsavremenija naučna disciplina – gerontologija, kao i najprestižnija medicinska specijalizacija po UEMS – gerijatrija, dokazuju da je obrazovni sistem u stanju da odgovori aktuelnom tržištu interesovanja za razvoj novih specijalističkih interdisciplinarnih gerontoloških profesija, a samim tim i stvaranjem obavezne univerzitetske nastavne literature, prve knjige u Hrvatskoj; Alchajmerova bolest i druge demencije – rano otkrivanje i zaštita zdravlja.

Akademik Zijad Duraković (izvod iz recenzije)

Urednik
Anđa Raič
Naslovnica
Sanela Đurinec Raič
Dimenzije
27 x 21 cm
Broj strana
304
Izdavač
Medicinska naklada, Zagreb, 2016.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.
ISBN
978-9-53176-767-5

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Psihologija

Psihologija

Ivan Večerina
Tisak grafičke škole, 1958.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,99
Radovi razdio filozofije, psihologije, sociologije i pedagogije 1991/1992

Radovi razdio filozofije, psihologije, sociologije i pedagogije 1991/1992

Sveučilište u Splitu, 1993.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,98
Patnja zbog besmislena života

Patnja zbog besmislena života

Viktor E. Frankl

Psihoterapija za danas

Karitativni fond UPT, 2011.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,98
Izvan prosjeka

Izvan prosjeka

Malcolm Gladwell

Zašto su neki uspešniji, a neki manje uspešni? Izuzetno uspešnim ljudima se obično pričaju priče o njihovoj inteligenciji i ambicijama.

Jesenski i Turk, 2009.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
13,26
Psiha i droga

Psiha i droga

Bruno Bisio

Knjiga je pisana jednostavnim, jasnim i gotovo novinarskim stilom, a u njoj su prikazani rezultati proučavanja toksikomanije, analize opojnih supstanci i osoba koje pod uticajem ovih supstanci uočavaju defekte u ponašanju.

Nerkez Smailagić, 1977.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
10,82
Kako promijeniti život u 7 koraka

Kako promijeniti život u 7 koraka

John Bird

U ovoj knjizi za samopomoć, Džon Bird, osnivač časopisa The Big Issue, objašnjava svojih sedam jednostavnih pravila koja bi vam mogla pomoći da promenite svoj život.

Mozaik knjiga, 2007.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
4,16