Ji Djing: izabrani tekstovi

Ji Djing: izabrani tekstovi

I Ching, ili Knjiga promjena, je jedan od najstarijih kineskih klasika. Služi kao priručnik za mudrost, predviđanje i filozofiju. Temelji se na konceptu promjena i interakciji yin i yang.

I Ching, ili Knjiga promjena, jedan je od najstarijih i najutjecajnijih kineskih klasika, koji se koristi za mudrost, filozofiju i proricanje. Evo sažetak ključnih elemenata:

  1. Struktura Hexagrami: Sastoji se od 64 hexagrama, svaki od kojih je kombinacija osam osnovnih trigramova. Hexagrami simboliziraju različite situacije i obrasce promjena. Trigrami: Sastoje se od tri crte (neprekinute ili prekinute), koje predstavljaju osnovne prirodne sile.
  2. Metoda divinacije Korisnici bacaju novčiće ili koriste štapiće kako bi stvorili hexagram, koji se zatim interpretira prema pravilima knjige.
  3. Filozofske teme I Ching naglašava promjenu kao temeljnu prirodu stvarnosti. Koncepti yin (pasivnost) i yang (aktivnost) predstavljaju suprotne, ali komplementarne sile. Pruža smjernice za donošenje odluka, potiče introspekciju i promišljanje o životnim situacijama.
  4. Praktična primjena Koristi se kao alat za samopomoć i refleksiju, pomažući korisnicima da razumiju svoje unutarnje misli i vanjske okolnosti. I Ching je ne samo divinacijski alat, već i filozofski tekst koji istražuje ljudsku prirodu i naš odnos prema svijetu.

Prijevod
Zoran Petković, Mihailo Ristić
Urednik
Zoran Petković, Mihailo Ristić
Naslovnica
Voja Milić
Dimenzije
19 x 12 cm
Broj strana
138
Nakladnik
Grafos, Beograd, 1983.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Budino učenje

Budino učenje

Bukkyo Dendo Kyokai, 1984.
Srpski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
6,52 - 8,96
Zen: Ideje,umjetnost, tekstovi

Zen: Ideje,umjetnost, tekstovi

Vladimir Devidé

"Što je zen?", "Zen i japanske umjetnosti" i "Zen čitanka" naslovi su tri skupine tekstova u ovoj zanimljivoj i jednostavno pisanoj knjizi pristupačnoj svim čitateljima.

Znanje, 1993.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
13,46
Etika za novi milenij

Etika za novi milenij

Dalai Lama
CID-NOVA, 2001.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
8,00
Buddha's Brain: The Practical Neuroscience of Happiness, Love, and Wisdom

Buddha's Brain: The Practical Neuroscience of Happiness, Love, and Wisdom

Rick Hanson

Ova knjiga predstavlja sjecište psihologije i neurologije i puna je praktičnih savjeta koje možete koristiti svaki dan kako biste iskoristili neiskorišteni potencijal svog mozga i ponovno ga usmjerili za bolje blagostanje i duševni mir.

New Harbinger Publications, 2009.
Engleski. Latinica. Broširano.
12,74
Put zena

Put zena

Alan Watts

Put zena je poznata knjiga Alana Wattsa iz 1957. o zen budizmu i istočnjačkoj filozofiji. Svevremeni bestseler koji je odigrao je važnu ulogu u predstavljanju budizma uglavnom mladoj publici na Zapadu.

Književne novine, 1982.
Srpski. Latinica. Broširano.
7,98
Tibetanska knjiga mrtvih

Tibetanska knjiga mrtvih

Walter Evans-Wentz

Tibetanska knjiga mrtvih jedinstveno je djelo sakralnog segmenta svjetske književnosti. Izvorno se naziva Bardo Thodol (Oslobođenje slušanjem na posmrtnoj razini). S pogovorom C. G. Junga

Zamak kulture, 1978.
Srpski. Latinica. Broširano.
12,56