Hranom protiv raka: Kuharski priručnik

Hranom protiv raka: Kuharski priručnik

Ivo Mlinarić, Zlata Vucelić, Terezija Genter

Praktični vodič za prevenciju raka kroz ishranu, zasnovan na naučnim nalazima, naglašava da nepravilna ishrana doprinosi 30% slučajeva raka, dok uravnotežena ishrana bogata antikancerogenim supstancama može smanjiti rizik.

Autori, predvođeni Mlinarićem, istaknutim hirurgom iz Bjelovara, pružaju informacije o kancerogenim i antikancerogenim supstancama u hrani i savete za zdravije prehrambene navike.

Priručnik sadrži recepte za jela koja uključuju namirnice poput voća, povrća, integralnih žitarica i orašastih plodova, bogatih antioksidansima (npr. vitaminima C i E) i vlaknima. Kupus, brokoli, beli luk i zeleni čaj se posebno preporučuju zbog svojih antikancerogenih svojstava. Knjiga edukuje o pravilnoj pripremi i skladištenju hrane kako bi se sačuvala hranljiva vrednost i izbegle štetne supstance.

Delo kombinuje medicinska znanja sa praktičnim uputstvima za kuvanje, čineći ga dostupnim široj publici. Iako ne tvrdi da hrana leči rak, naglašava prevenciju i podršku zdravlju. Bibliografija navodi naučne izvore, što potvrđuje njenu verodostojnost. Knjiga je vredan doprinos hrvatskoj zdravstvenoj literaturi.

Ilustracije
Davor Marjanović
Dimenzije
21 x 17 cm
Broj strana
232
Izdavač
Alfa, Zagreb, 1995.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Bogatstvo vegetarijanske kuhinje

Bogatstvo vegetarijanske kuhinje

Prošlo je vreme kada su vegetarijanci smatrani hirovitim pojedincima. Moderna vegetarijanska kuhinja je sveža i mlada, uzbudljiva i prefinjena, a sve više gurmana pronalazi sebe u vegetarijanstvu.

Veble Commerce, 1998.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
27,54
Škola kuhanja 6: Jela od riba, rakova i školjki

Škola kuhanja 6: Jela od riba, rakova i školjki

Simonetta Lupi Vada

Postanite veliki kuhar, korak po korak! Priprema jela od mesa, ribe, povrća, tijesta ili neke slastice neće vam predstavljati nikakav problem uz veliku školu kuhanja s puno recepata objašnjenih slikom i tekstom, korak po korak. Dobar tek!

24 sata, 2007.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,99
Priručnik dijetalne prehrane

Priručnik dijetalne prehrane

Ratimir Kovačević, Milka Rogić, Bernarda Horvat

U ovom priručniku su prikupljeni recepti koji su u skladu sa osnovama ishrane za osobe sa dijabetesom. Recepti su sastavljeni tako da sadrže raznovrsnu hranu pogodnu za svaku osobu koja želi zdravu i uravnoteženu ishranu.

Hrvatska dijabetička udruga, 1994.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,42 - 12,29
Enciklopedija mediteranske kuhinje 4: Juhe, njoki i palenta

Enciklopedija mediteranske kuhinje 4: Juhe, njoki i palenta

Kroz istoriju govorimo o hrani koja slovi kao najsitnija, ali i najjeftinija.

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,32
U jednom loncu za svaki dan

U jednom loncu za svaki dan

Ako tražite jela koja se lako pripremaju i ne zahtevaju upotrebu svakog lonca i tiganja u vašoj kuhinji, ne tražite dalje!

Znanje, 2013.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,98
Domaća kuhinja

Domaća kuhinja

Ivanka Karačić

Ova je knjiga plod profinjenog kulinarskog ukusa i dugogodišnjeg kuharskog iskustva.

Znanje, 1989.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
19,98