
Hranom protiv raka: Kuharski priručnik
Praktičan vodič za prevenciju raka kroz prehranu, temeljena na znanstvenim spoznajama, naglašava da nepravilna prehrana doprinosi 30% slučajeva raka, dok uravnotežena ishrana bogata antikarcinogenim tvarima može smanjiti rizik.
Autori, predvođeni Mlinarićem, uglednim kirurgom iz Bjelovara, pružaju informacije o karcinogenim i antikarcinogenim tvarima u hrani te savjete za zdravije prehrambene navike.
Priručnik sadrži recepte za jela koja uključuju namirnice poput voća, povrća, cjelovitih žitarica i orašastih plodova, bogatih antioksidansima (npr. vitamini C i E) i vlaknima. Posebno se preporučuju kupus, brokula, češnjak i zeleni čaj zbog njihovih antikancerogenih svojstava. Knjiga educira o pravilnoj pripremi i čuvanju hrane kako bi se očuvala nutritivna vrijednost i izbjegle štetne tvari.
Djelo kombinira medicinska znanja s praktičnim kuharskim uputama, čineći ga dostupnim široj publici. Iako ne tvrdi da hrana liječi rak, naglašava prevenciju i podršku zdravlju. Bibliografija na upućuje na znanstvene izvore, potvrđujući kredibilitet. Knjiga je vrijedan doprinos hrvatskoj literaturi o zdravlju.
Jedan primjerak je u ponudi