Hranom protiv raka: Kuharski priručnik

Hranom protiv raka: Kuharski priručnik

Ivo Mlinarić, Zlata Vucelić, Terezija Genter

Praktični vodič za prevenciju raka kroz ishranu, zasnovan na naučnim nalazima, naglašava da nepravilna ishrana doprinosi 30% slučajeva raka, dok uravnotežena ishrana bogata antikancerogenim supstancama može smanjiti rizik.

Autori, predvođeni Mlinarićem, istaknutim hirurgom iz Bjelovara, pružaju informacije o kancerogenim i antikancerogenim supstancama u hrani i savete za zdravije prehrambene navike.

Priručnik sadrži recepte za jela koja uključuju namirnice poput voća, povrća, integralnih žitarica i orašastih plodova, bogatih antioksidansima (npr. vitaminima C i E) i vlaknima. Kupus, brokoli, beli luk i zeleni čaj se posebno preporučuju zbog svojih antikancerogenih svojstava. Knjiga edukuje o pravilnoj pripremi i skladištenju hrane kako bi se sačuvala hranljiva vrednost i izbegle štetne supstance.

Delo kombinuje medicinska znanja sa praktičnim uputstvima za kuvanje, čineći ga dostupnim široj publici. Iako ne tvrdi da hrana leči rak, naglašava prevenciju i podršku zdravlju. Bibliografija navodi naučne izvore, što potvrđuje njenu verodostojnost. Knjiga je vredan doprinos hrvatskoj zdravstvenoj literaturi.

Ilustracije
Davor Marjanović
Dimenzije
21 x 17 cm
Broj strana
232
Izdavač
Alfa, Zagreb, 1995.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primerak je u ponudi

Stanje:Korišćeno, u odličnom stanju
Dodato u korpu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću pretrage ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Zlatna knjiga slatkih jela

Zlatna knjiga slatkih jela

Mira Vučetić

Klasična kuvarska knjiga sa 500 recepata za slatka jela, namenjena svakodnevnoj pripremi deserta. Knjiga je dragocen izvor inspiracije za ljubitelje poslastičarstva koji cene tradiciju i kreativnost u pripremi deserta.

Nakladni zavod Matice hrvatske, 1985.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s omotom.
15,74
Nova hrvatska kuhinja

Nova hrvatska kuhinja

Davor Butković, Ana Ugarković

„Nova hrvatska kuhinja“ poznatog publiciste Davora Butkovića i jedne od najistaknutijih domaćih kulinarskih stručnjaka, Ane Ugarković, obavlja pionirski posao za domaće čitaoce i degustatore: postavlja kanon i odgovara na pitanje: Šta je zaista hrvats

Profil Internacional, 2005.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
7,98
Istorija sveta u 6 pića

Istorija sveta u 6 pića

Tom Standage

Kako se istorija menjala, tako je svako vreme, mesto i svaka kultura imala svoje omiljeno piće; od prvih naseobina iz kamenog doba do velikih dvorana za gozbe u staroj Grčkoj, ili čuvenih kafeterija iz vremena prosvetiteljstva.

Geopoetika, 2008.
Srpski. Latinica. Broširano.
9,99
Jela od tjestenine

Jela od tjestenine

Leonardo Castellucci
Dušević & Kršovnik, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
23,44 (komplet)
Enciklopedija riblje kuhinje

Enciklopedija riblje kuhinje

Josip Basioli

Ova enciklopedija vam nudi niz recepata pomoću kojih možete brzo i jeftino pripremiti ukusan hladan ili topli obrok za svaku priliku.

Knjigotisak d. o. o., 2009.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
8,98
Umjetnost roštiljanja – recepti za život izvan kuće

Umjetnost roštiljanja – recepti za život izvan kuće

I. E. O. d.o.o., 2000.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
12,229,78 - 12,22