Hranom protiv raka: Kuharski priručnik

Hranom protiv raka: Kuharski priručnik

Ivo Mlinarić, Zlata Vucelić, Terezija Genter

Praktičan vodič za prevenciju raka kroz prehranu, temeljena na znanstvenim spoznajama, naglašava da nepravilna prehrana doprinosi 30% slučajeva raka, dok uravnotežena ishrana bogata antikarcinogenim tvarima može smanjiti rizik.

Autori, predvođeni Mlinarićem, uglednim kirurgom iz Bjelovara, pružaju informacije o karcinogenim i antikarcinogenim tvarima u hrani te savjete za zdravije prehrambene navike.

Priručnik sadrži recepte za jela koja uključuju namirnice poput voća, povrća, cjelovitih žitarica i orašastih plodova, bogatih antioksidansima (npr. vitamini C i E) i vlaknima. Posebno se preporučuju kupus, brokula, češnjak i zeleni čaj zbog njihovih antikancerogenih svojstava. Knjiga educira o pravilnoj pripremi i čuvanju hrane kako bi se očuvala nutritivna vrijednost i izbjegle štetne tvari.

Djelo kombinira medicinska znanja s praktičnim kuharskim uputama, čineći ga dostupnim široj publici. Iako ne tvrdi da hrana liječi rak, naglašava prevenciju i podršku zdravlju. Bibliografija na upućuje na znanstvene izvore, potvrđujući kredibilitet. Knjiga je vrijedan doprinos hrvatskoj literaturi o zdravlju.

Ilustracije
Davor Marjanović
Dimenzije
21 x 17 cm
Broj strana
232
Nakladnik
Alfa, Zagreb, 1995.
 
Latinica. Tvrde korice.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Jela od krumpira

Jela od krumpira

Branka Vlahović

Raznovrsna jela koja možete spraviti od krumpira.

Markulin, 2010.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,56
Vegetarische kuche

Vegetarische kuche

Anne Sheasby, Mark Cavanagh
Parragon.
Njemački. Latinica. Broširano.
5,12
Nastavni priručnik za pomoćne kuhare s kuharicom

Nastavni priručnik za pomoćne kuhare s kuharicom

Barbara Martinez

Ovaj priručnik namijenjen je korisnicima projekta Gastrostart, a predstavlja vrijedan resurs za obuku i usavršavanje u kuharstvu.

Centar za socijalnu skrb, 2014.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,98
Čorbe

Čorbe

Olga Markovič
Jugoart, 1986.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
5,68
Divljač: srna, jelen, divokoza, fazan, prepelice

Divljač: srna, jelen, divokoza, fazan, prepelice

Urban Demšar

Velika kulinarska kolekcija: 6.

24 sata, 2009.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,50
Enciklopedija mediteranske kuhinje - 5. Riba

Enciklopedija mediteranske kuhinje - 5. Riba

Elisabetta Cametti

Riba je jedan od osnova mediteranske kuhinje zbog koje takav način prehrane slovi kao najzdraviji. Brojne vrste plave ili bijele ribe pripravljene na maštovite načine temelj su zdravog mediteranskog ručka.

Europapress holding, 2006.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
6,99