Social Intelligence: The New Science of Human Relationships

Social Intelligence: The New Science of Human Relationships

Daniel Goleman
Goleman

Postoji li način da svoju djecu odgojimo da budu sretna? Što je osnova dobrog braka? Kako poslovni lideri i učitelji mogu nadahnuti najbolje u onima koje vode i podučavaju? Kako mogu skupine podijeljene predrasudama i mržnjom živjeti zajedno u miru?

Emocionalna inteligencija bila je međunarodni fenomen, pojavljivala se na popisu bestselera New York Timesa više od godinu dana i prodana u više od pet milijuna primjeraka diljem svijeta. Sada, još jednom, Daniel Goleman napisao je revolucionarnu sintezu najnovijih otkrića u biologiji i znanosti o mozgu, otkrivajući da smo "povezani za povezivanje" i iznenađujuće dubok utjecaj naših odnosa na svaki aspekt naših života.

Daleko više nego što smo svjesni, naši svakodnevni susreti s roditeljima, supružnicima, šefovima, pa čak i strancima oblikuju naše mozgove i utječu na stanice u našim tijelima – sve do razine naših gena – na dobro ili loše. U Socijalnoj inteligenciji Daniel Goleman istražuje novu znanost u nastajanju sa zapanjujućim implikacijama na naš međuljudski svijet. Njegovo najosnovnije otkriće: stvoreni smo za društvenost, stalno uključeni u "neuralni balet" koji nas povezuje mozak s mozgom s onima oko nas.

Naše reakcije na druge, i njihove na nas, imaju dalekosežan biološki učinak, šalju kaskade hormona koji reguliraju sve, od naših srca do našeg imunološkog sustava, čineći da dobri odnosi djeluju poput vitamina, a loši odnosi poput otrova. Možemo "uhvatiti" tuđe emocije kao što se prehladimo, a posljedice izolacije ili nemilosrdnog društvenog stresa mogu nam skratiti život. Goleman objašnjava iznenađujuću točnost prvog dojma, temelje karizme i emocionalne snage, složenost seksualne privlačnosti i kako otkrivamo laži. On opisuje “tamnu stranu” socijalne inteligencije, od narcizma do makijavelizma i psihopatije. On također otkriva našu zapanjujuću sposobnost "vida uma", kao i tragediju onih, poput autistične djece, čiji je vid oštećen.

Dimenzije
21 x 13 cm
Broj strana
403
Nakladnik
Bentam Books, New York, 2007.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Engleski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u vrlo dobrom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Kuda ide ljudski rad

Kuda ide ljudski rad

Friedmann
Georges Friedmann
Izdavačko preduzeće "Rad", 1959.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
5,92 - 5,98
Remotely Controlled: How Television is Damaging Our Lives - and What We Can Do About it

Remotely Controlled: How Television is Damaging Our Lives - and What We Can Do About it

Aric Sigman

Ova je knjiga uvjerljivo štivo koje će nas sve natjerati da se odmaknemo i preispitamo svoje navike gledanja televizije.

Vermilion, 2005.
Engleski. Latinica. Broširano.
8,36
Nove tajne sretne djece

Nove tajne sretne djece

Shaaron Biddulph, Steve Biddulph
Mozaik knjiga, 2003.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
12,44
Struktura ponašanja

Struktura ponašanja

Maurice Merleau-Ponty

Prvo djelo Merleau-Pontyija osvjetljava znanstveni tip iskustva pri čemu se ukazuje da se ovo iskustvo ne može razumjeti u onoj ontološkoj perspektivi kojoj znanosti pribjegavaju.

Nolit, 1984.
Srpski. Latinica. Broširano.
8,98
Osnove socijalne psihologije za studente prava

Osnove socijalne psihologije za studente prava

Boris Sorokin
Školska knjiga, 1970.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
3,74