Remotely Controlled: How Television is Damaging Our Lives - and What We Can Do About it

Remotely Controlled: How Television is Damaging Our Lives - and What We Can Do About it

Aric Sigman

Ova je knjiga uvjerljivo štivo koje će nas sve natjerati da se odmaknemo i preispitamo svoje navike gledanja televizije.

Brojke su zastrašujuće: Britanci trenutačno provode u prosjeku četiri sata dnevno gledajući televiziju – to je više od 24 sata tjedno. Televizija je postala naša nacionalna opsesija: ona je naš glavni izvor zajedničkog iskustva; utječe na način na koji razmišljamo i djelujemo i, prema psihologu i televizijskom voditelju dr. Aricu Sigmanu, njegov utjecaj na naše živote toliko je značajan da u nekim obiteljima televizija ima veći utjecaj na djecu nego roditelji. U ovoj pronicljivoj i šokantno pronicljivoj procjeni odnosa naše nacije s malim ekranom, dr. Aric Sigman po prvi put otkriva alarmantnu stvarnost onoga što nam televizija zapravo radi fizički, emocionalno, intelektualno i društveno. On pruža dokaze o tome kako televizija pridonosi porastu globalne stope pretilosti tako što zapravo usporava naš metabolizam; koči razvoj mozga naše djece; i odgovoran je za više od polovice svih silovanja i ubojstava u industrijaliziranom svijetu. Ipak, "Daljinski upravljano" puno je više od optužbe za opasnosti gledanja televizije. Sigman ima za cilj privući našu svijest o očitoj neravnoteži u našim životima i pokazati nam kako možemo ponovno uspostaviti kontrolu izvan daljinskog upravljača. On istražuje kako se izloženost zelenilu može suprotstaviti štetnim učincima ekrana i kako će zamjena vremena za TV druženjem s obitelji i prijateljima dovesti do sretnijih, ispunjenijih i iznad svega zdravijih života.

Dimenzije
21 x 14 cm
Broj strana
368
Nakladnik
Vermilion, London, 2005.
 
Latinica. Broširano.
Jezik: Engleski.
ISBN
978-0-09190-260-5

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u odličnom stanju
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Freedom from Speech

Freedom from Speech

Greg Lukianoff

U slobodi od govora, autor i odvjetnik prvog amandmana Greg Lukianoff nudi zabrinjavajuću i provokativnu teoriju o tome zašto možemo očekivati ​​da će izazovi slobodi govora rasti u nadolazećim desetljećima, kako u Sjedinjenim Državama tako iu inozemstvu.

Encounter Books, 2014.
Engleski. Latinica. Broširano.
6,24
Politička teorija i socijalizam

Politička teorija i socijalizam

Umberto Cerroni
Školska knjiga, 1976.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,99
Osnove teorije o znacima

Osnove teorije o znacima

Charles W. Morris

Charles W. Morris jedan je od najutjecajnijih predstavnika novopozitivizma, koji vezuje uz pragmatizam. Začetnik opće teorije o znakovima, semiotike, koju dijeli na sintaktiku, semantiku i pragmatiku.

BIGZ, 1975.
Srpski. Latinica. Broširano.
7,28
Takozvano zlo

Takozvano zlo

Konrad Lorenz

Autor je svjetski priznati psiholog biheviorist i utemeljitelj etologije, discipline koja se bavi istraživanjem ponašanja životinja.

Algoritam, 2004.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
9,74
U susret automatiziranom društvu

U susret automatiziranom društvu

Pierre Naville
Školska knjiga, 1979.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
2,99
Croatica : Hrvatski udio u svjetskoj baštini 2

Croatica : Hrvatski udio u svjetskoj baštini 2

Neven Budak
Profil Internacional, 2007.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
21,98