Decline & Fall: Europe s Slow Motion Suicide

Decline & Fall: Europe s Slow Motion Suicide

Bruce Thornton

Europa će se uskoro suočiti s neprivlačnim izborom između dvije mračne sudbine: nasilne nacionalističke ili nativističke reakcije ili, vjerojatnije, dugog pada u kulturno starenje i usporenog samoubojstva.

Nekoć kolos koji je dominirao zemaljskom kuglom, Europa je danas u stanju oporavka. Slab gospodarski rast, visoka nezaposlenost, ovisnost o skupim socijalnim pravima, sve manji natalitet među domaćim Europljanima i što je najvažnije, rastuća populacija islamskih imigranata koji su kronično nedovoljno zaposleni, ali demografski plodni - sve to ukazuje na budućnost u kojoj će Europa biti transformirana do neprepoznatljivosti, sve manja muzejska kultura prožeta islamističkim enklavama koje se neprestano šire. Decline and Fall priča priču o tom padu usredotočujući se na veće kulturne disfunkcije iza statistike. Napuštanje kršćanske tradicije koja je stvorila najomiljenije ideale Zapada - radikalni sekularizam očigledan u europskoj ravnodušnosti prema Bogu i crkvi - stvorilo je vakuum vjerovanja u koji su se ulile mnoge pseudoreligije. Scijentizam, fašizam, komunizam, zaštita okoliša, multikulturalizam, čisti hedonizam-- svi su pokušali i nisu uspjeli, ponekad krvavo, pružiti Europljanima alternativu kršćanstvu koje im može pokazati za što vrijedi živjeti i umrijeti. U međuvremenu, preporodni islam, koji se hrani ekonomskom i kulturnom marginalizacijom europskih muslimana, predobro zna ne samo za što se isplati umrijeti, već i za što se isplati ubiti. Osakaćeni pomodnim samoprijezirom i fantazijama o multikulturalnoj uključenosti, Europljani su ovu prijetnju dočekali kapitulacijom umjesto snagom, umirenje i isprike umjesto zahtjeva da se imigranti asimiliraju. Kao što pokazuje Decline and Fall, europsko rješenje za ove bolesti - veća i moćnija Europska unija - jednostavno pogoršava probleme, jer EU ne može riješiti nedostatak ujedinjujućeg uvjerenja koje može potaknuti Europu čak i da se brani, a kamoli da vratiti svoju izgubljenu veličinu.

Dimenzije
22 x 15 cm
Broj strana
161
Nakladnik
Encounter Books, London, 2007.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Engleski.
ISBN
978-1-59403-206-6

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Nekorišteno
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Just War Against Terror: The Burden Of American Power In A Violent World

Just War Against Terror: The Burden Of American Power In A Violent World

Jean Bethke Elshtain

Elegantno napisan i snažno argumentiran, Pravedni rat protiv terorizma nudi prijeko potreban i osvježavajuće jasan pogled na odgovore na terorizam u modernom svijetu.

Basic Books, 2003.
Engleski. Latinica. Broširano.
8,54
The Death of Yugoslavia

The Death of Yugoslavia

Laura Silber, Allan Little

"Smrt Jugoslavije" pregled je pritisaka i događaja koji su pridonijeli raspadu bivše Jugoslavije, sagledan s povijesnog, a ne političkog ili sociološkog stajališta.

Penguin books, 1996.
Engleski. Latinica. Broširano.
12,42
Uloga sile u istoriji - sila i ekonomija pri stvaranju nemačkog rajha

Uloga sile u istoriji - sila i ekonomija pri stvaranju nemačkog rajha

Engels
Friedrich Engels
Kultura, 1961.
Srpski. Latinica. Broširano.
2,99
Politička sociologija

Politička sociologija

Radoš Smiljković, Miroslav Pečujlić
Radnička štampa, 1978.
Srpski. Latinica. Broširano.
3,99
Dosije Snouden

Dosije Snouden

Luke Harding

Insajderska priča o najtraženijem bjeguncu na svijetu.

Evro-Giunti, 2014.
Srpski. Latinica. Tvrde korice.
7,28
The Assault on Liberty: What Went Wrong with Rights

The Assault on Liberty: What Went Wrong with Rights

Dominic Raab

"Književnim žarom i filozofskim uvidom, Dominic Raab zadire u pravosudni sustav koji je britanske liberalne vrijednosti okrenuo naglavačke. Knjiga koja bi Gordona Browna mogla natjerati da glasa za Torijevca."

Fourth Estate, 2009.
Engleski. Latinica. Broširano.
8,46